Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Respingere curent/electroni

Guest Rockstar

Recommended Posts

Guest Rockstar

Salut, stiu ca e o intrebare ciudata, dar exista un dispozitiv ceva in care sa respinga curentul/electronii dupa orice alt aparat? Ma refer la ceva in genul magnetilor atunci cand se resping.

De exemplu o lampa alimentata la 220v, apropii un dispozitiv de lampa si intensitatea lumini sa scada cat mai mult.

• Replies 28
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ratza

3

• gabiz_ro

2

• validae

2

• dan cod

2

Top Posters In This Topic

Da, poţi apropia un abajur de lampă şi lumina va scădea progresiv....

De variator de tensiune ai auzit ?  Chiar şi cu telecomandă sunt, nici nu trebuie să te apropii de lampă...

Guest Rockstar

Cu lampa a fost doar un exemplu, am auzit de variator chiar si de ceva cu telecomanda. Ma refeream la ceva mai avansat cum sunt magnetii. De exemplu un autoturism in functiune, in care sa i se ia curentul printr-un dispozitiv in care sa ii absorba toata energia din instalatie sau baterie prin masa, pana se opreste masina. Nu ma refer la scurt sau ceva de genul.

Te gândești prea departe, se lucrează de mult la dispozitive EMP (Puls electromagnetic) care să oprească vehicule din mers, dar o fac ,,prăjind,, instalația electrică, în principal calculatorul mașinii....  

Guest Rockstar

Da, ceva de genul dar sa fie invers, sunt sigur ca si electronii au "teama" de ceva. Asa e poate gandesc prea departe.

Mai am o intrebare, toate aparatele electronice de pe acest pamant functioneaza in baza campului magnetic al acestui pamant?

Guest Rockstar

Ei bine, pe internet am citit tot felul de articole, unele adevarate altele neadevarate, printre care si intrebarea de mai sus. Da, o carte explica multe, dar de multe ori parerile sunt impartite chiar si de catre cei care au o cultura vasta in acest sens. Eu stiu in felul urmator ca fiecare aparat foloseste sursa de curent din generatoare de curent cu propriu camp magnetic. Chiar si satelitii trimisi la plimbare care functioneaza la sute de mii sau milioane kilometri distanta de pamant, insa exista posibilitatea sa interfereze cu campul magnetic al altor planete.

:95  E cald afara, merge un pescuit, o piscina... Trebuie sa va documentati mai mult in domeniu si sa nu le amestecati pe cele astronomice cu cele electronice. Sigur interfereaza bateria de la ceas cu campul magnetic al planetei Marte daca o avea.

1. Dispozitivul pe care-l vrei ar trebui să OPREASCĂ electronii, adică să obţii 0 Kelvin. Mult succes.

2. Cărţile care explică baza sînt cărţi tehnice. Chiar şi cu scăpări, îţi vor explica multe. Mai multe decît cititul aiurea pe net.

Din ce aflu acum de pe net,atomii de uraniu,indiferent de izotop,fisioneaza si emit particule alfa.Particula alfa,e compusa din doi protoni si doi neutroni,similar nucleului de He,deci ar cam avea "foame" de ceva electroni.

Eu spun ca daca consumi curentul sigur se termina electronii aia si raman doar nucleele in generator. Dupa ce s-a consumat tot curentul deja ai rezolvat cazul. Si chiar asa, uite o intrebare buna de pus, ma rog, unde sunt eu acum e canicula si nu am ce face. "Unde se duc electronii cand se duc?" Ce face generatorul ala, produce electroni asa intruna? Electronii au si ei o masa infirma 9,109 382 15(45)×10-31. zice wikipedia. Inseamna ca toata materia e facuta din generatoare electrice.