Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
florinnn22

antene, pentru moderator

Recommended Posts

prietena mea este din ploiesti si ma tot scoate la plimbare. de fiecare data imi sare in ochi niste antene directive imense montate pe un pilon, care stie apartin vreunui radioamator sau sunt ale radioclubului ploiesti?niste antene mesriase facute de un radioamator se poate zari pe linia autobuzului 311 pe sens de la titan la rosseti exact cand face dreapta spre campia libertati, un dipol suspendat intre doua bloc-uri de 10 nivele, o directiva si un GP pentru HF. este destul de dificil sa fraieresti locatari unui bloc sa-ti pui antene pe bloc dar si mai dificil sa fraieresti doua blocuri.

Link to post
Share on other sites

conform legii nu, conform cretinilor cativa prieteni au fost chemati la sectie pentru o fibra optica trasa de pe stalp in balcon ca pe bloc nu ne-a last presedintele, binenteles tot el a facut si plangere la politie.antenele se vad de pe B-dul Republici cred ca se cheama

Link to post
Share on other sites

...Oricum nu e treaba politiei.

Din pacate, treaba politiei este orice plangere facuta de vreun rebut al umanitatii. Chiar daca nu are dreptate. Am primit destule scuze de la politie (in fond nu sunt baieti rai) pentru deranjul pricinuit de reclamatia unuia sau altuia (nu au voie sa dea nume). Am fost reclamat ca le deranjez televizoarele. Deh, ce sa le fac, au aflat ca sunt radioamator. Ceea ce nu au aflat este faptul ca nu am nici macar o aprindere electronica in functiune astfel incat sa le deranjez semnalul de pe cablu :smt003 . De fapt sculele cu care as putea sa-i deranjez sunt un RTM care a decedat de o luna si un A412 pe care nu am apucat sa-l pornesc.
Link to post
Share on other sites

In general oamenii nu prea reclama de nebuni :rolleyes: . Asta am constatat-o lucrand cu 1 kW la 20 de metri de statia de baza a unei societati de cablu. Toate sculele erau Yaesu. Si totusi... Cum sa-i convingi pe oameni ca instalatia lor este proasta, ca nu au puneri corecte la planul de masa, etc...?Sau cum sa le explici ca sculele din casa lor, foarte made in China, nu au nicio protectie la perturbatii radioelectrice? Cand se pornesc calculatoareledin bloc am zgomot de 54-55 in 80 de metri. Si treaba devine mai "nasoala" din zi in zi.

Link to post
Share on other sites

in ceea ce priveste fibra, fiecare firma care monteaza asa ceva au o autorizatie care le permite sa puna fibra sau cabluri pe stalpi de la ANRC, ma rog o autoritate.chestia cu deranjatul vecinilor si aparatura folosita de unele firme de cablu lasa de dorit.daca toti au vecini precum bunica-mea, pot sa torn 5 litri de benzina pe jos nu-i miroase in schmib daca ma vede cu sticla de benzina ii pute toata ziua.stiu pe cineva care sa dat cu 1Kw in US si se auzea in interfonul de la bloc, cei drept un interfon vechi.

Link to post
Share on other sites
Guest yo3jos

Florine antenele care le-ai vazut in Ploiesti e posibil sa fie ale lui yo9frj ultrascurtist inrait HI! Nu te-am mai auzit de un car de ani 73 by YO3JOS...

Link to post
Share on other sites

prietena mea este din ploiesti si ma tot scoate la plimbare. de fiecare data imi sare in ochi niste antene directive imense montate pe un pilon, care stie apartin vreunui radioamator sau sunt ale radioclubului ploiesti?

niste antene mesriase facute de un radioamator se poate zari pe linia autobuzului 311 pe sens de la titan la rosseti exact cand face dreapta spre campia libertati, un dipol suspendat intre doua bloc-uri de 10 nivele, o directiva si un GP pentru HF. este destul de dificil sa fraieresti locatari unui bloc sa-ti pui antene pe bloc dar si mai dificil sa fraieresti doua blocuri.

mereu le admir si chiar ma intreb ale cui or fi sunt super mari.. m'au uimit prima data cand le'am vazut iar langa el exact la ramnicul sarat este o antena intinsa te 2 scari de bloc este foarte mare cred ca este in ultrascurte e chestia cu 44 de m de fir intins in romb cine ii stie pe meseriasi ?:X
Link to post
Share on other sites

Cum ai reusit sa masori 44m la antena rombica?Ca sa ai cateva repere: frecventa= viteza luminii / lungimea de unda lungimea de unda = viteza luminii / frecventa F = 300000/ Lambda (metri ) 27Mhz= 300000/ 11 metri ( banda CB) 30Mhz= 300000/ 10 metri 50Mhz= 300000/ 6 metri 300Mhz=300000/ 1metruO antena dipol pentru o anumita frecventa se construieste cu lungimea Lambda/2 .Pentru frecventele superioare la 30Mhz se folosesc antene directionale, cele mai utilizate sunt Yagi, probabil antena rombica este pentru unde scurte nu UUS.

Link to post
Share on other sites

La care se mai adauga un indice de scurtare daca se foloseste cablu litat izolat cu PVC.:smt003Dar pentru a usura munca se folosesc programe dedicate, cum ar fi MMANA, etc.Iar pentru receptie antenele calculate cu 3,00.. sunt suficient de precise.

Link to post
Share on other sites

salut yo3jos. sper ca citesti pm, ti-am lasat nr. de tel pe pmam uitat sa specific sunt in us antenele.urmeaza ca in concediu sa-mi trag niste antene in yo9.apropo stie cineva legislatia in domeniu? de ex. daca intind un cablu intre un pom si balconul meu imi trebuie vreo autorizatie, este ilegal?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines