Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Doua frigidere Arctic defecte


Guest adamo

Recommended Posts

Guest adamo

Buna seara, suntem in mijlocul verii si eu locuiesc cu doua frigidere nefunctionale in casa.

Primul e un KS32NS+ si initial se strangea apa in zona lazilor pentru legume, si m-am prins ca probabil e infundata gaura de scurgere. Tija speciala s-a pierdut, asa ca am improvizat cu o bucata de sarma din aceea subtire si am desfundat. A mai mers vreo zi, dupa care nu a mai racit nici congelatorul nici frigiderul, si nici condensatorul (motorul?) nu a mai pornit, desi becul din interior se aprinde. Din ce inteleg, ar putea fi termostatul sau condensatorul. Precizez ca frigiderul a stat destul de aproape de perete, motiv pentru care m-am gandit ca ar putea fi condensatorul, si cum nu e foarte rentabil de schimbat, l-am lasat in stand by.

 

Asa am adus al doilea frigider, care e un K275 si care a stat depozitat vreun an. Mi s-a spus ca a mai fost bagat in priza intre timp, ba chiar acum vreo doua saptamani, si functiona, in sensul ca racea. In cazul lui, condensatorul porneste, dar nu raceste nici frigiderul nici congelatorul, indiferent de treapta.

Am tot citit pe forum despre cauzele posibile. E drept ca nu l-am lasat decat vreo ora dupa ce l-am adus inainte sa-l bag in priza si inteleg ca nu-i recomandat. Am inteles ca ar exista un buton de dezghet pe care daca il apesi, trebuie resetat termostatul. Dar inafara rotitei de reglaj a termostatului, nu vad niciun buton. Mai devreme l-am pus pe zero, l-am lasat 5 minute si l-am pus pe treapta 1, dar nu mai porneste condensatorul, si a trecut mai bine de juma de ora.

Nu prea ma pricep, ceea ce cred ca e evident, n-am nici aparat de masura sa verific una-alta, asa ca m-ar bucura mult un sfat sau o indrumare inainte sa apelex la frigotehnist. Mi-e super teama ca o sa mi-o dea pe aia cu freonul din burta, si in general, nu stiu pe nimeni de incredere si profesionist.

 

Multumesc mult:)

 

 

P.S. Uite ca acuma a pornit condensatorul celui de-al doilea, pe care-l pusesem la treapta 1, Doamne-ajuta!

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cred că voia să zică de compresor de fapt. Dacă termostatul face figuri se poate schimba relativ uşor, un termostat se găseşte cam pe la 40-50Lei, mai greu e să repoziţionezi sonda lui decât să-l scoţi din locaş.

Link to comment
  • 1 year later...
Guest Rapaport Gabriel
La 27.07.2016 la 8:16, validae a spus:

Cred că voia să zică de compresor de fapt. Dacă termostatul face figuri se poate schimba relativ uşor, un termostat se găseşte cam pe la 40-50Lei, mai greu e să repoziţionezi sonda lui decât să-l scoţi din locaş.

Repozitionarea sondei nu creeaza niciun fel de probleme Sonda se baga intr-un ghidaj extrem de usor!

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines