Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frana de mana diy

Recommended Posts

Buna ziua dragi forumisti.Doresc sa fac la masina frana de mana electrica cu ajutorul unui *actuator telescopic*  ce se foloseste la antene.Actuatorul il am, functioneaza la o tensiune de 36v.Am nevoie de o schema care sa imi actioneze actuatorul pentru o durata de timp pe care sa o pot regla, sa se foloseasca 1 singur buton pe care atunci cand il apas sa actioneze motorasul intr`un sens , iar cand il re-apas sa mearga in celalt sens.Pentru a lucra la tensiunea actuatorului *36v* voi folosi un invertor de tensiune pentru a lucra cat mai repede ca timpul tensionarii/eliberarii cablurilor de frana sa fie rapid.

• Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Juice

8

• amudsen

2

• adydep

2

• sesebe

1

Top Posters In This Topic

La masinile cu frana de mana electrica, aceasta e conectata cu frana de picior, astfel incat aceasta regleaza puterea de franare, e un mecanism mai complex.  Sper sa nu te pierdem ca membru activ dupa acest proiect (daca totusi insisti sa-l faci). Sau vrei sa o instalezi pe masina soacrei? Scuze, dar totusi cu directia si sistemul de franare nu te joci.

Putem, dar daca punem viata altuia in pericol preferam sa ne abtinem. Poate viata ta nu ar conta cat crezi dar mai sunt si nevinovati pe langa tine. 

La franarea pe cabluri implicit saboti nu ai riscuri,e o frana clasica , fara complicatii ! O sa fie folosita doar pentru stationare.

Si daca vrei un drift pentru gagica ce faci? :rade:   O sa raman spectator la subiect, ma intereseaza abordarea si eventuale solutii, dar mi se pare "nesanatos" un astfel de proiect. poate cineva o sa doreasca sa iti ofere informatiile de care ai nevoie.

Si daca vrei un drift pentru gagica ce faci? :rade:

Neee...... Pentru drifturi iti trebuie frana de mana clasica, sa simti la "mana" vibratia, sa dozezi franarea ......... (nu gagica)

Orice modificare la masina trebuie autorizata RAR.Mai ales chestiile esentiale,frana,directie,lumini.Ma indoiesc ca daca vei fi oprit in trafic si gasit cu asa ceva nu primesti amenda si iti ia talonul.Unui prieten i-a fost luat pentru ca nu-i tinea frana de mana acum doua saptamani si a fost obligat sa o rezolve,sa mearga la RAR pentru verificare ca sa primeasca inapoi talonul si sa poata circula.Plus o amenda destul de usturatoare.Eu zic sa te mai gandesti.Ca aplicatie pentru stimularea creierului merge,in rest...succes.

O frina de mina electrica montata pe masina inca din procesul de fabricatie presupune un "dispozitiv" ce a fost testat timp de minim 6 luni - 12 luni de zile, incluzind citeva mii de ore de testare (mecanica, electrica si EMC minim).

Tu cite ore de testare ai planificat pe el?