Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
cplescanu

alimentare cas LG model LAC-M2500R la dacie

Recommended Posts

Cine poate sa-mi spune cum se face corect alimentarea unui cas de masina marca LG model LAC M2500Rla o dacie 1310.-firul GROUND vine pus la masa(poate fi pus chiar la minusul de la baterie?)-firul BATTERY B+ eu l-as pune la alimentarea luminilor de la masina( atunci cand motorul este oprit daca poti aprinde lumina va trebui sa poti sa asculti si muzica,nu?)-firul IGNITION zau ca nu stiu unde sa-l pun.Unii zic ca la contact la cheie.E bine?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Firul negru de la cass (ground sau GND) vine pus la sasiu printro legatura ferma, surub cu piulita spre exemplu, sau vine legat printr-un cablu de borna minus a bateriei. Atentie la grosimea cablului, la izolatia acestuia, si la modul de legare. Daca legi de sasiu mai intai curata de vopsea bine.Eu recomand legarea la baterie prin papuc :)Firul B+ vine legat printr-un cablu de borna + a bateriei. Si aici ai grija sa folosesti un cablu destul de gros pt a nu avea surprize. Deasemenea izolatia e importanta. O grosime de 2 ... 2.5 mm^2 cablu litat din cupru, e ok. Cu tot cu izolatie va avea un 3.5 ... 4 mm diametru.Firul ignition se leaga in bord, la rigleta cu papuci, unde apare 12V dupa ce sa introdus si rotit cheia in contact. La dacie gasesti rigleta sus in bord, cam in spatele ceasurilor. Rolul firului IGN este de a opri cassul odata ce cheia a fost scoasa din contact, pt a nu uita cassul pornit peste noapte de exemplu.Pt firul B+ e bine sa folosesti o siguranta fuzibila cam de 15A, cu soclul pe fir intercalata pe cablul ce duce la baterie B+ cat mai aproape de borna bateriei, pe motiv de precautie in caz de accident.Bafta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

siguranta e bine de pus pe amble fire de + pentru ca:cel de de B+ nu este obligatoriu cel "de putere" multe aparate il folosesc doar pentru a alimenta continuu memoria radioului, setari etc, +IGN fiind cel ce alimenteaza finalii (consumul cel mai mare)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.