Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ctrl+alt+delete


Guest americanu

Recommended Posts

Guest americanu

cand apas ctrl+alt+delete imi apare task manager has been disabled by your administrator.Cum fac sal activez????????

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu va suparati pe mine, dar daca numai pentru atat trebuie reinstalat windows-ul, inseamna ca nu aveti ambitie sa va rezolvati problemele.

Mai stiu eu amici care isi reinstaleaza windows-ul o data la 2 zile, pe motiv de codecuri sau stiu si eu ce bazaconie.

 

E adevarat, pe forum, fiecare isi da cu parerea si scrie din propria lui experienta, sau ca se plictiseste, dar omul care are probleme nu accepta sa i se spuna ca pentru orice nimic TREBUIE sa-si reinstaleze sistemul de operare.

 

I-am atasat omului un utilitar, care-si face treaba cat se poate de simplu, fara a mai fi nevoie de manipulat registrii manual dar se pare ca e complicat rau.

 

De data asta am atasat o arhiva care contine 3 fisiere cu care poti activa/dezactiva TaskManager, fara sa trebuiasca sa iti reinstalezi sistemul.

 

americanu, descarca fisierul, dezarhiveaza si da dublu click pe EnableTaskMgr.reg sau EnableTaskMgr2.reg, confirma cu OK si incearca sa vezi daca a revenit la normal.

 

Mai exista o posibilitate sa interzici accesul la TaskMgr dar un virus/troian/worm nu poate seta permisiuni pe fisiere.

Link to comment

fullmoon, se dau urmatoarele:

 

- n-am DMA activat, si nici nu se poate activa. placa de baza stie ce e aia, si stiu si hardurile, xp-ul stie si el, da' nu si in versiunea de mi-a picat acum in brate!!!

 

- toate cd-urile sunt citite exclusiv Joliet (cdfs) mode. nici pomeneala de iso9660!!! am pus winaspi, de la adaptec, same stuff.

 

- am mai avut problema asta, cand am pus xp-uri care "e tare, dom'ne, pe cuvant: mi-a bagat si ofisu', si navu', si stia si cartofi prajitsi sa faca!!!"

 

fapt e ca daca am mai mult de o problema grava cu sistemul de operare (si e clar din vina lui!!!) prefer un reinstall sanatos, de pe o versiune verificata, si perfect functionala!!!

 

si apropo de codecuri... nu ca sa mai fac si eu un sticky am facut topicul despre codecuri: mai intotdeauna daca pui 2 codec packuri, alea 2 se injura intre ele de toata frumusetea... ca sa nu mai pomenesc de faptul ca daca n-ai 1 giga de ram, cum sa nu te doara ideea ca blestematiile alea stau incarcate in memorie fara sa faca absolut nimic (doar nu te uiti la filme 24/24!!!)

 

eu am indicat acolo cea mai buna cale, verificata pe pielea si sistemul propriu, de a putea vedea ORICE film, codat cu ORICE codec, in conditiile unui ram maxim de 256 mega... si un proc care nu depasea 500 de mhz frecventa de tact!!!

 

asa ca un sistem semibelit din pricina ca 3 mintosi au instalat 3 codec-pack-uri diferite (si reciproc incompatibile!!!) mi se pare candidat ideal la reinstall "pe curat", aka cu formatarea c:-ului...

 

nb: eventualele dezacoarde anagramaticale sunt voite, si perfect intemeiate...

Link to comment

MifTy, nu vad ce legatura are reply-ul tau cu topicul asta, dar daca tot ai intervenit, da-mi voie sa-ti raspund.

 

- Sunt cazuri in care DMA-ul nu se activeaza corespunzator chiar daca optiunea de transfer optim este selectata; este o problema legata de driver si de regula se rezolva simplu.

Exceptie fac driverele nvidia IDE_SW care le inlocuiesc pe cele de la Microsoft si comanda modul de transfer diferit (valabil doar pentru cei care detin placi de baza cu chipset nforce).

In concluzie afirmatia ta este eronata si facuta in necunostinta de cauza.

 

Pentru documentare iti propun urmatoarele link-uri :

http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_memory_access

http://www.karbosguide.com/hardware/module5b5.htm

 

- N-am intalnit inca o problema similara cu a ta in cazul citirii CD/DVD-urilor.In orice caz, ASPI-ul nu joaca nici un rol in citirea lor in cazul continutului de date, indiferent ca il ai sau nu instalat.Poate fi o problema de drive.Pentru recuperare date, incearca IsoBuster sau AnyReader.

 

Pentru documentare vezi mai jos :

http://en.wikipedia.org/wiki/ASPI

 

- In cazul problemelor legate de sistemul de operare, indiferent ca acesta provine de pe un mediu original, CD/DVD Homemade sau un slipstream, e de competenta fiecaruia sa si le rezolve.

Calea cea mai usoara este reinstalarea, dar da-mi voie sa-ti simulez urmatorul scenariu :

Firma medie, retea cu 10 PC-uri, proiecte in lucru care folosesc programul X.Programul X isi salveaza setarile pe fiecare PC in parte.Acestea trebuiesc pastrate.

Esti admin de retea/sistem la firma asta.Daca spre exemplu doi angajati se plang ca au probleme diferite pe 2 dintre cele 10 calculatoare (de ex. nu ruleaza un film sau stiu si eu ce problema legata de sistemul de operare) ce faci? (mentionez ca Programul X este operational)

a) remediezi problema (studiezi documentatie, etc)

b) reinstalezi sistemul si pierzi setarile pentru X si altele

c) iti dai demisia pentru ca acasa obisnuiesti ca la fiecare eroare sa reinstalezi sistemul

 

- Am ajuns si la sectiunea de codecuri.

Intr-un alt topic, userul zal iti explica pe scurt ce sunt codecurile si relatia lor cu sistemul de operare/memoria si cand utilizeaza acestea resurse.Iti spunea bine asa ca n-am sa starui pe acelasi subiect.

Vreau totusi sa punctez ca ce ai spus aici :"daca n-ai 1 giga de ram, cum sa nu te doara ideea ca blestematiile alea stau incarcate in memorie fara sa faca absolut nimic", este total gresit.

Sunt de acord ca daca se instaleaza mai multe pachete, continand aceleasi sau versiuni diferite de codecuri, insa in locatii diferite, poate aparea instabilitatea sistemului de operare.Lucrul asta se intampla din cauza referintelor din registrii catre modulele instalate si inregistrate*.

 

Da-mi din nou voie sa te indrept catre niste documentatie :

http://en.wikipedia.org/wiki/Codec

http://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_link_library

* http://www.microsoft.com/resources/docu ... x?mfr=true

 

Ca fapt divers, imi permit sa-ti recomand un utilitar cu care poti face multe, dar pe care il poti utiliza sa vezi fiecare proces, ce module are incarcate.Asta ca sa te convingi cam cate codecuri foloseste Explorer.exe cand sistemul tau e idle. :smt005

 

Daca ai nelamuriri si in alte privinte, deschide un topic nou si sunt dispus oricand sa te ajut, fara a incerca sa-ti raspund doar pentru a pune lucrurile in contradictoriu.

 

Pana data viitoare, studiu placut! :yawinkle:

Link to comment
Sunt cazuri in care DMA-ul nu se activeaza corespunzator chiar daca optiunea de transfer optim este selectata; este o problema legata de driver si de regula se rezolva simplu.

 

daca problema este versiunea de xp care detecteaza gresit chipsetul, ce fac??

 

din proprie experienta, figura se rezolva cu reinstall.

am incercat si cu instalari fortate, dar nu intotdeauna imi reusea figura... de cele mai multe ori intra "reparatia" in categoria "operatia reusita, pacientul mort"... asa ca tot la format c: si instalare pe curat ajungeam...

 

(despre nforce-uri n-am idee: n-am avut ocazia sa instalez pe nforce-uri nici windows, nici linux... deci din proprie experienta nu stiu cum e treaba, asa ca te cred pe cuvant).

 

si apropo, am in casa 2 sisteme functionale: cel de pe care scriu acum, cu xp sp2, instalat de pe un dvd "Borg Edition", si unul mai slabutz, cu win98se... pe cel cu 98se am dma activat, pe asta nu. si e prima oara cand mi se intampla figura!!!

 

- N-am intalnit inca o problema similara cu a ta in cazul citirii CD/DVD-urilor.In orice caz, ASPI-ul nu joaca nici un rol in citirea lor in cazul continutului de date, indiferent ca il ai sau nu instalat.Poate fi o problema de drive.Pentru recuperare date, incearca IsoBuster sau AnyReader.

 

ai si n-ai dreptate.

un xp pro vine cu un winaspi32 dll destul de bun, iar nero (folosit in marea majoritate a sistemelor) vine cu propriul lui driver aspi... doar ca ala e folosit DOAR de nero, asa ca...

acum, eu dupa ce-am pus borgul ala m-am trezit fara nici un winaspi "system wide", doar cel de la nero (normal, ca am instalat nero)...

eu zic ca din moment ce layerul aspi are un rol, si inca unul important, la scrierea mediilor optice, unul defect te poate "ajuta" la scrierea unor cd-uri/dvd-uri de necitit pe alt sistem in afara celui pe care au fost scrise... si daca se iveste un reinstall, nici pe ala, macar (pentru ca versiunile de dll nu mai corespund).

 

si nu recuperarea de date ma interesa pe mine, ci faptul ca daca aveam un cd scris iso9660/Joliet, nu puteam citi decat datele scrise (si in) format joliet!!

asta inseamna adio citiri RAW, deci adio imagini de cd/dvd 1:1 corecte!!!

(o sa fac niste screenshoturi ca sa fie mai clar...)

 

Esti admin de retea/sistem la firma asta.Daca spre exemplu doi angajati se plang ca au probleme diferite pe 2 dintre cele 10 calculatoare (de ex. nu ruleaza un film sau stiu si eu ce problema legata de sistemul de operare) ce faci? (mentionez ca Programul X este operational)

a) remediezi problema (studiezi documentatie, etc)

b) reinstalezi sistemul si pierzi setarile pentru X si altele

c) iti dai demisia pentru ca acasa obisnuiesti ca la fiecare eroare sa reinstalezi sistemul

 

eu as aplica solutia d, care e: nu ma complic, pentru ca intr-o firma se munceste, nu stai sa te uiti la filme!!! :smt005

 

serios vorbind, intotdeauna fac un backup, cat mai generos al datelor, si abia apoi ma gandesc la formatari si reinstalari!!

si oricum, reinstalarea sistemului e ultima solutie, si o aplic doar cand se cumuleaza mai mult de 2-3 probleme, din care cel putin una grava (gen nu pot instala un driver esential, sau un device nu e recunoscut corect, sau softuri de care stiu ca se inteleg bine intre ele, si la care nu pot renunta sub nici o forma, acum sunt in conflict...)

 

Vreau totusi sa punctez ca ce ai spus aici :"daca n-ai 1 giga de ram, cum sa nu te doara ideea ca blestematiile alea stau incarcate in memorie fara sa faca absolut nimic", este total gresit.

 

deh... io personal n-am avut mai mult de 400 de mega de ram pe sistemul propriu.

asa ca ma enerveaza ind raci sa vad ca mult-laudatele codec packuri imi melcesc sistemul, doar ca au ele chef sa stea infipte in memorie fara sa faca nimic util!!!

treaba asta nu deranjeaza cand ai peste 512 mega de ram, dar cand ai mai putin, se simte serios orice incarcare inutila a memoriei!!!

 

eu acolo, repet, am dat o solutie pentru cei care nu pot pune, (din diferite motive), mai mult de 64/128/256 de mega de ram pe sistemul lor, dar vor totusi sa n-aiba probleme tip "lipsa codec" cand vor sa vada un film!!

(din pricina asta, pe vremea cand aveam un k6 la 300, si 96 de mega de ram, preferam sa dau reboot cu cd-ul e-movix, si asa puteam vedea fara probleme filmele de pe hardul personal... unde pui ca asa placa de retea era neconfigurata, asa ca eram lasat in pace cat timp ma uitam la film!!!) :snakeman:

 

Ca fapt divers, imi permit sa-ti recomand un utilitar cu care poti face multe, dar pe care il poti utiliza sa vezi fiecare proces, ce module are incarcate.Asta ca sa te convingi cam cate codecuri foloseste Explorer.exe cand sistemul tau e idle.

 

mai multe amanunte, plz!!! :prayer:

 

Daca ai nelamuriri si in alte privinte, deschide un topic nou si sunt dispus oricand sa te ajut, fara a incerca sa-ti raspund doar pentru a pune lucrurile in contradictoriu.

 

sigur, cu placere.

as spune ca e utila discutia, pentru ca urmarim acelasi scop, dar prin metode diferite!! :yawinkle:

Link to comment

Fulmoon, se presupune ca administratorul la firma respectiva este baiat destept isi face imagini la fiecare sistem gata instalat curat astfel incat sa dureze cateva minute un reinstall, cat despre date importante se poate face un backup la ele prefer oricand un reinstall curat decat carpeala.

Link to comment

ph3e4r,MifTy,

 

tinand cont ca sectiunea Software are partea ei de importanta iar voi sunteti moderatori, va propun sa preparati un sticky cu "Tutoriale" unde fiecare user neinitiat sa invete cum sa ..., diverse topicuri (backup, tweaks & stuff).

 

MifTy, programul pe care vroiam sa-l recomand se numeste CodeStuff Starter si il gasesti aici : http://members.lycos.co.uk/codestuff/

Este un Startup Manager, Process Manager si Service Manager.

Pentru detalii, vezi pozele.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines