Bala Posted April 9, 2007 Share Posted April 9, 2007 Salutare !Am constatat, cautand job-uri pe net, ca unele companii cer experienta in utilizarea Mentor Graphics. Vreu sa va intreb: folositi Mentor Graphics acasa si ma refer aici la pachetul Board Station?Sau este folosit strict la servici si poti invata Mentor doar daca ai norocul sa fi angajat intr-o astfel de firma care foloseste acest soft si care iti plateste traningul ??? Link to comment
pegas Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 eu am folosit o vreme board station la serviciu intr-o perioada de "training". dar sincer.... nu se merita...adica, in primul rind, varianta pe care o foloseam noi era o translare pentru windows a variantei native linux si mergea ciudat... nu stia de retea, avea un mod super ciudat de a afisa fisiere, directoare si a lucra cu ele...in al doilea rand, ceea ce in eagle, pads, orcad faci cu un clic, in BS faci cu vreo 3.... si nici nu mi s=a parut extraordinar de puternic sau bogat in facilitati.probabil ca ai vazut vreo firma (daca e din iasi las-o balta) care cere mentor. de obicei nu cere nimeni mentor, pentru ca.... nimeni nu stie mentor. e ca CATCH 22.pe scurt, se gaseste pe torente dar e un chin masochistic sa il faci sa mearga si sa il inveti...daca vrei sa inveti doar ca sa dea bine la un CV... invata altceva.parerea mea, nu aruncati cu pietre. Link to comment
Bala Posted April 23, 2007 Author Share Posted April 23, 2007 daca vrei sa inveti doar ca sa dea bine la un CV... invata altceva.Nu. Nu pentru asta ci pentru ca am vazut ca sunt si alte firme care il folosesc. Deci este relativ raspandit...Pentru a face o schema sau un cablaj cu el nu se merita, e clar. Asta o spun si colegii care lucreaza aproape zilnic cu el. Personal pentru scheme si cablaje folosesc Eagle, pentru simulare (Orcad in primul rand si apoi multisim).Board station lucreaza insa foarte bine cu bazele de date. Deci avantajul lui nu este dat de cat de bine poti lucra cu el ci cat de bine se poate integra el in sistem...As fi insa curios sa il folosesc acasa, asa ca sa pierd cateva zile jucandu-ma cu el. Macar ca sa am o idee mai clara...adica, in primul rind, varianta pe care o foloseam noi era o translare pentru windows a variantei native linux si mergea ciudat... nu stia de retea, avea un mod super ciudat de a afisa fisiere, directoare si a lucra cu ele... ...probabil ca ai vazut vreo firma (daca e din iasi las-o balta) care cere mentor. de obicei nu cere nimeni mentor, pentru ca.... nimeni nu stie mentor.Cred ca lucram la aceiasi firma !!! :partyman: Link to comment
Recommended Posts