Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare HDD silentios


Sharky

Recommended Posts

Hristos a-nviat!Ma gandesc sa mai reduc din zgomotul produs de calculator.Principalii responsabili sunt sursa seasonic s12 330 si un HDD SEAGATE 120 GB 7200rpm 8Mb Ultra-ATA 100 ST3120026A Baracuda 7200.7.Ce harddisk mai silentios ca acesta exista?Ma intereseaza in primul rand sa nu ii suiere platanele!Seek-ul sa zicem ca poate fi audibil, dar sa nu sune ca o rasnita de cafea.Performantele sunt pe locul 2, mai ales ca diferentele dintre producatori nu sunt chiar asa de mari.Alte restrictii: parallel ATA, capacitate >= 120GB

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Seagate Baracuda am eu si nu suiera deloc adica se aude putin carait daca imi ascut urechia langa comp altfel insesizabil.Zgomotul cel mai nasol este produs de ventilatorul de la sursa PC (lipeste 4 diode 1n4001 in serie cu ventilatorul), si ventilatorul de pe procesor face zgomot.Acolo zic sa alegi unu din magazin nou noutz cu 4000rpm si modifici viteza la 2700rpm si l-ai facut silent.

Link to comment

Blind:spune si niste modele.Si seagate baracuda IV de 40gb e f silentios, abia il auzi cu urechea lipita de el, in schimb modelul meu suiera mult prea tare pt gustul meu.Ambele seagate..nu vreau sa iau un samsung si sa fie tot asa.Yo: daca nu-l auzi atunci inseamna ca ai zgomot in casa. De auzit se aude, nu tare dar acopera sursa cu suieratul.Sursa e deja siletioasa, rpm-ul e pe la 900-1000 si ventilatorul e de 12cm.Am dat-o ca referinta pt hard. De tuning inca mi-e lene sa ma apuc si ar fi si degeaba pt ca zgomotul hardului e peste cel al sursei.edit:ionut: o sa il imprumut de la un vecin sa vad cat de tare canta.

Link to comment

nu zdrangane nimic. pot sa-l tin si in mana ca tot aia e.V-am spus, suiera rulmentii sau altceva. Sunetul e de inalta frecventa, nu joasa.Sa nu va inchipuiti ca e galagios. Dimpotriva!Nivelul de zgomot e acceptabil pt majoritatea persoanelor, dar cum in camera mea e liniste as prefera sa nu il aud.Daca deschid geamul noaptea cand e liniste, curentii de aer care se formeaza afara fac destula galagie cat sa acopere hdd-ul, dar cum inchid geamul... :rock: Daca rezolv si hardisk-ul cred ca urmatorul pas ar fi sa imi iau o tastatura si un mouse care sa nu sune cand le apas butoanele. :weedman:

Link to comment

tare perspectiva linistii....niciodata nu m-am gandit sa imi fac pc-ul cat mai "silentios" dar e o idee foarte fainaWD-ul meu e chiar foarte silentios ... inainte aveam un IBM si facea ca un tractor pe langa asta, mai ales in ultimele zile cand suferea cu capu de citire/scriere.

Link to comment

Recomand Maxtor si Samsung, ambele pentru performanta.

Totusi, daca te decizi spre WD, Seagate sau alt brand, documenteaza-te inainte de a cumpara si vezi daca suporta AAM (AUTOMATIC ACOUSTIC MANAGEMENT).

Dupa ce l-ai cumparat, vezi pe site-ul producatorului daca gasesti "unealta" pentru management.

Daca nu, atunci vezi aici : http://www.hddlife.com/

Din proprie experienta iti spun ca am probat programul pe un Maxtor, 200 Gb, doar ptr. AAM.Lucrand grafica si manipuland fisiere >200 MB, ma scotea din pepeni sa-l aud cum rasneste. :)

 

Succes!

Link to comment

Eu am testat samsung, hitachi, wd si inca cateva modele, toate pentru laptopuri (asta ma interesa) si am ajuns la concluzia ca samsung si hitachi sunt cele mai silentioase.Pe calculatorul "mare" am un wd caviar de 80gb, are vre-o 2-3 ani de utilizare. Nu pot spune ca e galagios comparativ cu alte modele de hdd-uri pentru pc-uri ascultate prin vecini (fata de unul de laptop se simte diferenta)

Link to comment

Vezi ca producatorii dau si nivelul de zgomot la HDD-uri.Sfatul meu este sa pastrezi HDD-ul si sa-ti cumperi o carcasa de calculator mai buna (adica silentioasa). N-o sa mai auzi nici hardul nici cooler-ele din cutie.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines