Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de spalat al dreacu'


Recommended Posts

Caut si eu niste "mecanici adevarati" sa ma ndrume in depanarea unui spalator din asta automat..  Parca a luat-o dreac' de masina de spalat. Nu merge !!  Curent (aere) are , apa are , roteste putin tamburul , da drumul la oleaca de apa dar mai incolo tace..  dupa cateva minute de asteptare magauaia  se apuca si da afara apa..  habar nu am cum trebuie sa functioneze corect , in mare imi dau seama , dar nu stiu cata apa , etc.. Masinaria e un Bauknecht WAS 4740  ...

  M-am uitat pe youtube si la functionare corecta ea la inceput da drumul la multa apa , masina de fata nu face asa ceva , maximum doi litri daca lasa...  apa are presiune suficienta fiind instalata la tara si alimentata dintr-un butoi care e cu 2 metri mai sus decat ea si apa vine prin cadere cu presiune suficient de mare.. Sa fie placa de comanda (programatorul) de vina? 

Link to comment
  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

..................................................

  M-am uitat pe youtube si la functionare corecta ea la inceput da drumul la multa apa , masina de fata nu face asa ceva , maximum doi litri daca lasa...  apa are presiune suficienta fiind instalata la tara si alimentata dintr-un butoi care e cu 2 metri mai sus decat ea si apa vine prin cadere cu presiune suficient de mare.. Sa fie placa de comanda (programatorul) de vina? 

 

Nu are suficienta presiune cu un butoi in felul asta. Acum vreo 12 ani am facut si eu o instalatie similara si nu avea suficienta presiune ca sa scoata tot detergentul din cuva, numai il uda un pic. Rezolvarea a fost sa mai folosesc inca o pumpade evacuare pusa pe admisie si care sa porneasca automat, cu un senzor, atunci cind masina cerea apa.

 

Acum eu nu cred ca de asta nu-ti merge tie masina. Nu o poti proba undeva cu presiune mai mare la apa?

Masina este noua sau second?

Link to comment

Raspunzator de nivelul de apa este presostatul.Acolo trebuie verificat,inclusiv furtunul care vine de la cuva la presostat.In mod normal,n-ar trebui sa aiba importanta(mare) presiunea pe intrare,dar cand ma gandesc ca electrovalva are un orificiu prin care trece apa de doar 1,5...2mm,cred ca pt a usura umplerea cuvei la nivel,ar trebui o pompa de antrenare a apei,altfel e de asteptat nu gluma pana curg 5...6l de apa prin gaurica aia.Dar asta e alta problema,trebuie rezolvata umplerea cuvei la nivel,si am spus,eu acolo as verifica,la presostat in primul rand,pt ca el opreste admisia de apa.

Link to comment

Nu-i dereglat domne' nimic!În partea de jos a cuvei,unde vine furtunașul presostatului,se înfundă de obicei cu reziduri;acolo trebuie intervenit.Funcție de modelul mașinii de spălat,se află o pâlniuță cu muștiuc,în partea inferioară a cuvei,unde se adună toate mizeriile.

Link to comment

Verificati si periile de la motor, rezistenta, multe modele isi fac test la pornire.

Privind alimentarea cu apa, la presiune redusa se infunda mai des sita furtunului de alimentare, indiferent pe care capat o are.

Verificati sita de pe furtun, daca are, si sita de pe electrovalva....

Nu e de neglijat nici functionarea corecta a pompei de evacuare; 

Cum spune cineva, ''Aaa'' usa se inchide bine?

Dati program de centrifugare(acolo nu ia apa), si vedeti ce se intampla.

Link to comment
Guest Adrian Andrei
(...)

Cum spune cineva, ''Aaa'' usa se inchide bine?

(...)

 

Acum cativa ani masina mea de spalat avea un comportament haotic. Singura manifestare consecventa era ca se oprea din senin in diverse puncte din program. Dupa ce-am innebunit controland programatorul, motorul, valvele si presostatul am descoperit ca microintrerupatorul care supravegheaza inchiderea usii avea contact intermitent.

Link to comment
Guest blackbrayn

Acum ceva timp la masina vechea am patit ca furtunasul acela de la presostat sa se roada de carcasa , si  nu mai simtea presiune , aparuse o gaurica unde s-a ros , evident niste banza izolatoare a rezolvat problema foarte rapid.

Link to comment

nu ia apa defel nici la centrifugare.  am desfacut toata masina , motorul merge perfect ca stoarce ,la programul de stoarcere.  partea de jos din care iese furtunasul am curatat-o  oricum masina arata ca noua.  furtunul de la presostat e ok.  doar ca presostatul daca suflu fte utin in el aclanseaza. io clar ca nu am cum sa suflu cu o atmosfera de putere ,, dar nici nu e vorba de presiune mare care apasa cand e un anumit nvel. acu de contactul usii nu cred ca e vorba. ca masina incepe sa invarta motorul si da drumul la apa..  doar ca se opreste dupa numai un litru doi si cam atata e tot..  am curatat-o in interior si cam peste tot pe unde s-a putut .. arata impecabil..  tocmai ce am comandat un programator si presostat secnd hand sa vad daca astea erau de vina. 

Link to comment

masina are programator mecanic?

 

In mod normal la pornire se deschide electrovalva si isi ia apa pana la un nivel stabilt din presostat (! sunt si presostate cu 2 niveluri - pt economizor de apa). Cand se atinge nivelul stabilit (si probabil intru-un timp maxim dat de programator.

 

parerea mea e sa incerci intai electrovalva - care datorita apei dure (cum banuiesc ca e la tara) face depuneri si nu apuca sa umple cuva in timpul prestabilit din programator.

verifica si furtunul de la presostat sa nu aiba mizerii sau sa nu  fie crapat.

 

programatorul pare sa fie bun, face treaba daca nu sunt intrunite conditiile pt a continua programul

Link to comment

Inainte de a comanda un presostat,trebuia scos furtunul din presostatul de pe masina si vazut daca ia apa nelimitat,cu el scos.Adica in nici un caz nu ar fi trebuit sa se opreasca dupa 2 litri de apa admisi.Trebuie tinut la pozitie,pt ca daca e lasat jos,va curge apa din cuva.

Link to comment

Daca are programator electronic si rezistenta este arsa,poate avea simtomele spuse de tine.Eu am patit ceva asemanator si nu stiam ce anume intrerupe [ ciclul normal].Am luat-o pe babeste si am gasit rezistenta arsa.

Programatoarele astea,daca nu au toate conditiile indeplinite,se comporta haotic...

Edited by gcom61
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines