Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Notebook Acer integrat sunet scurtcircuitat


Recommended Posts

Va salut,cu respect! Proprietarul acestui notebook spune ca l-a conectat la o statie....in momentul in care a introdus mufa jack ,a iesit o scanteie si a ramas fara sunet ! Am constatat ca alimentarea integratului care se ocupa de sunet este scurtcircuitata! Am scos afara acest integrat,scurtul a disparut! Intrebarea este daca pot inlocui acest integrat, notat ALC272 cu ALC 655 !! Se potrivesc alimentarile,intrari,iesiri,pare relativ ok,dar sunt mici neconcordante......rog o privire agera si priceputa sa arunce o privire pe caracteristicile acestora si sa dea o parere! Am intrebat de alc655 pt ca acesta il pot recupera de pe o placa...sau daca cunoasteti echivalenti uzuali,folositi in placile de baza laptop si pc!!Va multumesc mult!

post-183351-0-23920700-1467739518_thumb.png

post-183351-0-39462500-1467739519_thumb.png

Edited by Darden
Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu gasesc,am gasit afara din tara,nu mai stiu pe unde,la 2 dolari! mai am ceva placi de baza pe la sv,...mai arunc un ochi acolo.....in cel mai rau caz intru cu un 4558 intre sursa si etaj final laptop si am rezolvat problema!

Link to comment

Vezi ca sursa este chiar in cipul asta defect :rade:. Nu e chiar capat de tara,de gasit o sa-l gasesti,probabil cand nu o sa-ti mai trebuiasca.. 

Iti dau un pont.Sunt unele placi audio pe usb care au loc chiar in interiorul laptopului.Trebuie ceva imaginatie si timp..Ca idee,exista casti audio pe usb..Astea sunt de preferat pt calitatea net superioara.Adica vb de casti sh.Desfaci mufa si iti iei ce iti trebuie de acolo.

 

 Sau pui anunt la bazar>cumparari.

Edited by Den
Link to comment

Laptopul a venit la reparat cu o asemenea placa audio,care se alimenteaZa la usb si omul isi facea treaba! E simplu de adaptat,stiu asta,dar voiam sa rezolv cu integratul original! O sa il mai caut,daca nu ,o sa adaptez ceva! Sursa de semnal nu este in acel integrat,acela este doar un multifumctional,care se ocupa de preluarea semnalului,preamplificare,comutare difuzor-casti ,intrare mic etc!!! Va multumesc pt raspunsuri!

Link to comment
  • 2 months later...

Am constatat faptul ca,dupa ce am scos din circuit acel integrat(alc272),laptopul nu mai boot-eaza de pe hard nicicum! Am verificat tot ce se putea,nu sunt alte probleme,dar,efectiv nu mai boot-eaza! Am incercat instalare os,nu imi da voie,imi da o eroare ciudata ! Oare chiar sa aiba vreo legatura acel integrat? totusi,e vb despre un ic defect,cu ce ar putea afecta? mentionez faptul ca hdd-ul este vazut de bios,pot crea partitii,formata,etc! Va multumesc!

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Nu am mai urmarit raspunsurile.....deci ,pana sa dau jos integratul,laptopul functiona perfect,de cand am dat jos integratul,nu mai boot-eaza de pe hdd,nu ma lasa sa instalez,imi da o eroare, o sa revin cu eroarea exacta... daca merge 655-ul e foarte bine,ca dispun de vreo 2 bucati si o sa pun sus sa vedem ce iese! Multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines