Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

acumulator lithium ion 3.6v 1450ma


Recommended Posts

Buna seara! As dori daca ma puteti ajuta cu cateva idei despre cum pot verifica niste acumulatori lithium de 3.6. Ei se gasesc intr-un aspirator care numai tine decat 4min iar inainte tineau circa 15min. I-am verificat dupa incarcare si avea 4v tensiune, l-am lasat sa mearga dupa circa 4 min s-a oprit si am masurat din nou tensiunea pe fiecare element si este de 3,8 ceea ce consider ca este in regula. Intreg acumulatorul al aspiratorului este de 18v si 1450 ma. Astept idei din partea dumneavoastra. Va multumesc!

Link to comment
  • Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pune ca sarcina ( pe intreg acumulatorul) 2 becuri auto de 12V/21W inseriate. Vei avea  aprox 2 A (consum). Cu aceasta sarcina conectata masoara tensiunea pe fiecare element in parte (5 elementi, nu?). Asa afli care element este slab. Pot fi toti elementii slabi si atunci in cateva minute becurile se vor stinge. Masurarea tensiunii pe elementi este irelevanta fara a conecta un consumator.

Acumulatorii Li-ion sunt incarcati complet la 4,2v (nu la 4V). Poate ai vre-un defect la circuitul de incarcare. Si se descarca pana la 3,1V.

Edited by Relav
Link to comment

Acest tip de acumulatori Li-Ion se folosește întotdeauna cu un circuit de protecție la supratensiune și suprasarcină.El detectează când acumulatorul este descărcat sub o anumită tensiune limită, precum și când este încărcat complet, pentru a preveni degajarea de gaze și explozia. Aspiratorul folosește mai mulți elemenți de 3,6V înseriați, iar cel puțin unul din ei (dacă nu chiar toți) nu mai are capacitatea normală.Testează tensiunea fiecărui element în sarcină (cu becuri auto) cum a arătat colegul mai sus.Dacă doar unul din elemenți e cauza, îl înlocuiești cu altul identic.Dacă sunt toți slabi, trebuie înlocuit tot setul.

Link to comment

Trebuie să fie absolut toți cei înseriați de aceeași capacitate, altfel nu se vor încărca la fel.Cei de capacitate mică se vor încărca rapid iar ceilalți nu, forțându-i pe primii să se supraîncarce...

Dacă-i înlocuiești pe toți cu unii de capacitate mai mare, trebuie să schimbi și circuitul de protecție comun cu unul potrivit capacității lor.Dacă fiecare element de 3,6V are propriul lui circuit de protecție, atunci nu mai e nicio problemă.

Link to comment

Uita-ti de aici vreau sa comand Problema este in felul urmator ca as dori sa schimbi doar pe cei defecti deoarece nu vreau sa ridic costul de reparatie fata de original care au cerut destul pentru inlocuirea acestora si persoana care detin acest aspirator doreste mai ieftin.    http://www.adelaida.ro/baterie-reincarcabila-li-ion-3.6v-2800mah-18650-o14x52mm-inr18650-29e.html

Edited by onoselaurentiu
Link to comment

http://www.emag.ro/baterie-laptop-whitenergy-toshiba-pa3533-pa3534-li-ion-4400mah-04932/pd/DY5993BBM/?ref=similar-exp_center-1_6&recid=iq6way1o-bu50haqw6xj-C.c17_a185.S.SIMILAR-14hf73o

In bateria asta sunt 6 elementi. Iesi mult mai ieftin. Poti sa-i lipesti cu pistolul de lipit dar sa lucrezi rapid.

raspuns pt postarea de mai jos:

N-ai inteles. Tie iti trebuie 5 elementi 18650 iar in acumulator sunt 6. Sunt 3 grupe inseriate de cate 2 elementi ( in paralel ) .

Edited by Relav
Link to comment

Păi acumulatorul dat ca exemplu de coleg mai sus, are 6 elemenți legați serie-paralel, sau pe românește, două serii de câte trei elemenți legate în paralel.Deci 6 x 3,7 = 22,2V   Îți trebuie doar 5 (cinci) elemenți din el ca să obții cei 18V. 

Link to comment

Greseala mea am crezut ca sunt toti in serie. Imi cer scuze! Pai intai ii fac proba cu becurile de masina sa vedem care si cum pica in sarcina sa confirm faptul ca acumulatori sunt de vina si nu incarcatorul si pe urma ma gandesc in achizitionarea acumulatorilor. Dar nu pot sa las acumulatori pe motora de aspiratie ca sunt legati deja si sa masor pe fiecare in parte tensiunea? Va multumesc!

Edited by onoselaurentiu
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines