Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare defecta si ciudata


Recommended Posts

Am gasit intr-o statie o alimentare care nu functioneaza, am tensiune AC pe traf dar dupa rezistorii de 2.2ohmi nu mai am decat 2V, precizez ca am masurat rezistorii si sunt buni, sunt rotunzi si maro(seamana cu niste condensatori, au cam aceeasi marime ca un condensator). Precizez ca acea alimentare trebuie sa furnizeze un curent mic pt niste CI.Care este rolul acelor rezistori?De ce nu am tensiune intre ei si punte? am masurat tensiunea pe ei si este de 32V, iar trafu are cam 33V.Pot sa-i suntez? (condensatorii sunt de 63V si integratele merg pana la +/- 70V).Multumesc.

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

am gasit intr-o schema de la Sony (statia cu pricina e tot sony) un astfel de rezistor la un alimentator cu tensiune simpla, in desen nu este dat ca un simplu rezistor, arata altfel.Am masurat direct pe cablaj, peste tot este continuu, rezistorii chiar au 2.2ohm, am sa-i suntez :snakeman: Multumesc.

Link to comment

I-am verificat cum trebuie(am dezlipit un picior de pe placa) si sunt buni, au 2.2ohm.Trebuie sa precizez ca tensiunea redresata de acest circuit intra intr-un stabilizator cu tranzistor serie(care in loc de zener are un rezistor), cred ca problema vine de aici; pentru ca plec din localitate voi reveni cu detalii saptamana viitoare.Sarbatori fericite

Link to comment

Aia sint niste varistori cu rol de incetinire la incarcare a condensatorilor sursei. Se folosesc din diferite motive, curios, mai mult in statiile cu comenzi digitale care au si mutul si protectia prin releu comandate din procesor. Probabil ca sa nu dea un impuls pe calea de semnal la pornire si sa sperie protectia. Ca aspect, de obicei sint ca si cond. ceramici disc, de culoare rosu inchis sau verzi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines