Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Construire filtru retea


Recommended Posts

  • Replies 27
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest ionescu66

Filtru RLC. Si eu am aceeasi problema,dar nu stiu exact cum l'as putea face,adica o schema cu valori eficiente.

Edited by ionescu66
Link to comment

Filtrele de retea sunt EMI si lucreaza pe frecvente f mari.  Fac treaba f buna, dar nu au legatura cu brumul de frecventa joasa.

Cand transformatorul  bazaie mecanic (din cand in cand), se poate incerca un filtru contra curentului continuu (dc block filter).

Link to comment

Sunt 3 amplificatoare,2 cu fet 200,1 cu diy200.

problema este doar cat traful este sub tensiune,cand il opresc pana se descarca condesatori nu mai am brum si muzica se aude curat!

La 2 care le am in punte pe bas nu ma deranjeaza,doar daca ti urechea aproape de boxa se aude,pe al 3 care este pe sateliti brumul se aude destul de tare in dif de inalte

Edited by Emil 1986
Link to comment
Guest ionescu66

Eu tocmai am facut o proba cu un drosel de la un tv mai vechi rusesc. Reducera brumului a fost substantiala. Din pacate nu cunosc detaliile bobinelor.

Link to comment

Un amplificator bun nu poate sesiza variatiile retelei, tocmai asta este beneficiul rejectiei bune. E drept ca nici diy200 si nici celalalt, nu sunt niste amplificatopare tocmai performante, totusi n-ar trebui sa fie atat de sensibile. As zice sa verifici electroliticii principali de filtrare, eventual direct inlocuiti cu altii noi si de calitate, si sustin si eu ideea cu snuberizarea puntii mentionata de Andrei mai sus. Un osciloscop ar fi foarte util pentru ca ai putea vizualiza foarte clar riplul si/sau zgomotul, si apoi identifica motivele pentru care apare si ce-i de facut.

 

LE: Inutil sper sa repet si eu ca partea de semnal trebuie sa fie cat se poate de departe de traf, deci cablurile de semnal cat mai departe posibil de traf chiar daca sunt ecranate.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines