mircea888 Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 Trebuie sa repar aceasta statie, am gasit arsi ambii tranzistori finali de pe un canal: un 2sc3854 si un 2sa1490, am montat provizoriu in locul lor BD911 si BD912. Etajul care comanda finalii este un uPC1298 este posibil sa se fi "dus"?. Am facut niste masuratori: -nu am voltaj baza-emitor pe nici un tranzistor final -voltajul CE este bun pe toti -pe rezistorii din emitori iar nu am tensiune, deci nici curent :rolleyes: Statia nu merge, am incercat sa aplic semnal direct in intrarea UPC-ului si nimic. Ce pot sa fac?, ce e "bulit"? Multumesc. niq_ro a mutat discutia la Depanari :prayer: Link to comment
Guest donpetru Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 Schimba uPC1298, foarte probabil sa fie dus. Link to comment
mircea888 Posted April 4, 2007 Author Share Posted April 4, 2007 asa ma gandeam si eu, de asta nu am tensiune intre baza si emitor nu? la fel si cu curentul prin tranzistori. Link to comment
Guest donpetru Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 Deci schimba mai intai uPC-ul si apoi mai vedem cu tranzistori (sunt de curent mai mic ca originali din schema chiar daca au aprox. acelasi hFe).NUMAI BINE Link to comment
mircea888 Posted April 4, 2007 Author Share Posted April 4, 2007 Eu am gasit finalii arsi numai pe un canal dar nici celalalt nu merge, cred ca e de la uPC; din cate am vazut au fost schimbate ambele uPC-uri si tranzistorul NPN de pe canalul cu finalii arsi, ceilalti par a fi cei originali sau cel putin au fost schimbati toti, in rest nu am gasit "umblatura".Sper sa gasesc uPC1298, ca in Bacau e putin mai greu sa gasesti, am sa vad maine.Tot pe canalul cu finalii arsi am gasit rezistorii din bazele finalilor avand rezistenta 0 ohmi si trebuiau sa aiba 10ohm, curios este ca nu prezinta nici un defect fizic.mai jos am pus schema pentru uPC, care se regaseste si in statie. Link to comment
mircea888 Posted April 5, 2007 Author Share Posted April 5, 2007 Nu am gasit uPC1298 in Bacau si nici la comanda nu se gaseste, se pare ca furnizorii nu mai au asa ceva :smt005 In cazul asta eu ce mai pot face? Link to comment
zal Posted April 5, 2007 Share Posted April 5, 2007 Stai linistit ca nu se gasesc deloc. Poate ca doar le-a schimbat de pe un canal pe celelalt altcineva. Astea merg fierbinti si se duc destul de repede. Tot ce poti face e sa faci modificare, sa pui alt amplif inauntru. Link to comment
mircea888 Posted April 5, 2007 Author Share Posted April 5, 2007 uPC-urile pe care le are statia sunt diferite (scrisul de pe ele difera).Nu te contrazic dar la General Systems mi-a zis ca a avut, ele nu se gasesc dar cica ei au avut un stoc mai vechi.Vreau sa cumpar statia de la propietar asa cum e si sa pun alta amplificare pentru ca e pacat de ea, ma gandeam la un STK4231 II(alimentarea e de +/-50V), cred ca traful duce. Link to comment
Recommended Posts