Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat Difuzoare Auto


Guest amook

Recommended Posts

Guest amook

Buna,

 

Am cumparat un difuzor auto pt masina mea din dezmebrari. Difuzorul provine de pe o masina acelasi model ca si al meu. 

Codul piesei nou cumparata este 3C0 035 454A (VW Passat B6)

Piesa veche are acelasi cod dar fara A din capat.

 

Acum ... cel cu A are 2 difuzoare..1 mare si 1 mai mic ... cel mare are 2 Ohmi si cel mic are 4 Ohmi

Cel de pe masina care vreau sa il inlocuiesc e de 4 Ohmi (si e ca marime cel mare. La masina mea nu este decit 1 singur difuzor)

 

cel de pe masina in momentul de fata:

 

Posted Image

 

cel nou achizitinoat:

 

Posted Image

 

La momentul achizitiei nu stiam ca e diferenta intre ele... cine se gandea ca la masina de aceasi generatie sunt si difuzoare de 2 Ohmi.

 

Ce pot sa fac acum ca sa nu ard radioul ?

Se poate pune o rezistenta suplimentara la difurozul de 2 ohmi ca sa nu arda iesirea de 4 ohmi si eventual sa fie oarecum ok ca si sunet fata de cel de pe cealalta usa ?

Motivul schimbului ar fi ca cel cu probleme baraie la volum mediu, si daca misc membrana cu mana freaca bobina fata de corpul difuzorului, desi membrana pare intacta...

 

Cum as putea sa impac si capra si varza ... m-am dus inapoi la dezmembrare si pe alta masina la fel era ...2 ohmi plus ca ala nici nu avea decit 1 difuzor.

 

Multumesc anticipat !!

 

 

 

Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

schimba-le pe amandoua si lasa-le si asa in 2 ohmi,doar sa nu tii volumul la maxim,mai ales cand este f cald afara.In general amplificatoarele auto merg si in 2 ohmi(cu atentie la volum).

Ar mai fi o pbma,tu ai probabil un singur difuzor de banda larga,astea de la dezmembrari sunt pe 2 cai si folosind doar woferul nu o sa obtii un sunet echilibrat stanga-dreapta.Deci nu cred ca este o idee buna sa le folosesti fara difuzorul mic

Daca nu incap,eu zic sa mai cauti un difuzor ca cel initial,ori alte difuzoare de banda larga identice si le schimbi pe ambele.

Eu as cauta totusi ceva de tip coaxial,adica cu tweeter montat in centrul woferului.Presupun ca le ai montate in usi si nu prea o sa se auda bine inaltele la pasageri

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines