Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum transform un televizor a/n in osciloscop


Guest Boby

Recommended Posts

:smt006 Buna ziua am si eu un tv alb negru si as vrea sa il transform in osciloscop poate cineva sa im explice cum as putea sa realizez acest lucru cum sa il transform si ce scheme electrice sa folosesc va rog din suflet ajutatima va multumesc cu stima Radu !

Link to comment
  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

in revistele Tehnium erau niste articole interesante despre asta, unele in care foloseai un tv functional si modulul era extern si mai era un caz in care montajul comanda direct bobinele de deflexie...

 

am gasit ceva si pe net:

- http://www.dansworkshop.com/Homebuilt%2 ... cope.shtml

- http://www.jandspromotions.com/philips2 ... stract.pdf

- http://www.intio.or.jp/jf10zl/tvosc.htm

- http://www.angelfire.com/80s/sixmhz/tvscope.html

- http://www.edaboard.com/ftopic63918.html

- http://www.repairfaq.org/samnew/tvfaq/tvtoscope.htm

- http://www.electronixandmore.com/project/14.html

- http://www.electronixandmore.com/project/13.html (un monitor VGA se transforma in osciloscop)

Link to comment

Dintr-un TV a/n nu se merita a face un osciloscop, deoarece tubul cinescop are deflexie electromagnetica ( lenta ) ; la osciloscop ai deflexie electrostatica ( rapida ).Frecventa maxima de lucru nu va depasi domeniul audio.Buna noapte.

Link to comment

poate asta e si dorinta.. doar ca trerbuie studiate link-urile alea... cand o sa am timp o sa caut schema din Tehnium, care foloseste tubul, bobinele de deflexie si partea de inalta din televizor, deci minimul..si mai ales ca e cu tranzistoare clasice (BD, 2N3055)

Link to comment
Guest gheoangel

cu ceva ani in urma vazusem intr-un tehnium o skema de osciloscop conectat la televizor, foarte interesanta, un modul extern care se conecta direct la tuner , era cu un 555, un 741 si cativa tranzistori si parca un CDB sau MMC, in orice caz daca mai am acel articol am sa-l postez :tonqe:

Link to comment

Mai bine i-ti faci rost de un tub de osciloscop , si apoi construiesti un osciloscop . Cateva scheme pt. asa ceva pot sa-ti dau . Trimite mesaj pe PM . Daca mai este cineva interesat de aceste scheme , postez aici .Nu are rost sa va chinuiti sa va construiti osciloscop din TV.

Link to comment

Un TV poate fi uşor transformat în Osciloscop, dar cum mai spunea cineva doar pentru frecvenţe joase - eu am făcut aşa ceva pe vremuri(1987) pentru lucrarea de gr.I:-am folosit un Orion cu tuburi:-se roteşte blocul bobinelor de deflexie cu 90gr.-bobinele de deflexie H vor face delexia V ; se decuplează de la circuitul original şi se cuplează în paralel cu difuzorul; -bobinele de deflexie V se cuplează în locul bobinelor de deflexie H;în locul lor se pune drept sarcină o bobină cu 500sp.(se găsesc uşor în orice laborator de fizică).Astfel, pe lîngă forma de undă veţi auzi şi sunetul corespunzător.Am reuşit figura şi pentru vechile Miraj, dar repet doar pentru frecvenţe joase, în scop didactic.Succes, mp

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines