Guest Danut Marius Posted April 3, 2007 Share Posted April 3, 2007 [salutare.Am o problema cu un tv PHILIPS28ST2781/10B sasiuGR2.2AA.Defectul consta ca are imaginea rupta pe orizontala,adica jumatate din imagine apare normal iar cealalta jumatate este cu imaginea intoarsa pe orizontala.La verificarile efectuate nu am depistat nici o componenta defecta,am schimbat cond.electrolitici si CI TDA2579B dar defectul persista.Daca are cineva idee despre ce ar putea fii defect va rog sa-mi dati detalii sau macar sa ma ajutati cu schema electrica a acestui tv pe e-mail [email protected] multumesc ! :smt005 [/b] Link to comment
Sorin Schiriac Posted April 3, 2007 Share Posted April 3, 2007 condensatorul de cuplaj cu deflexia intrerupt sau linga trafoo linii ai o rezistenta de 2w de 15k daca miaduc aminte devalorizata Link to comment
Guest Danut Marius Posted April 3, 2007 Share Posted April 3, 2007 multumesc ptr sfat ,dar a fost schimbat si degeaba tot nu vrea ,daca mai ai si alte sugestii pls. Link to comment
bigbrother Posted April 3, 2007 Share Posted April 3, 2007 Acest gen de baleaj, foloseste ca finali tranzistoare de putere complementari gen BD,2N... daca imaginea este comprimata jos este problema tz. de tip pnp, iar daca este comprimat sus este problema cu tz. npn.Asadar trebuie sa verifici transitoarele cu un megaohmetru pentru rezistenta reziduala, si evetual schimbati cu unii noi.trebuie masurata tensiunea de alimentare care este cca 50Volti,tensiunea pe condensatorul de cuplaj care este jumatate din tensiunea de alimentare, rezistentele de polarizare a finalilor, bobina deflexie care ar avea o rezistenta pe bobinaj de 30-60 ohmi.circuitul de reatie negativa care este format dintr-un condensator de 2-4mf si o rezistenta.Sper sa te ajute Bafta Link to comment
Guest Danut Marius Posted April 24, 2007 Share Posted April 24, 2007 Nu este problema in BV cred totusi ca in BO este ceva deoarece imaginea pe verticala functioneaza normal doar pe orizontala este intoarsa jumatate din imagine ca un efect de manjire ,cred totusi ca in E-W ar fi o problema,dar nu am gasit nimic defect.Astept si alte sugesti pls....... Link to comment
Tavi Posted April 24, 2007 Share Posted April 24, 2007 pune o poza ca eu nu inteleg manifestarea Link to comment
Guest Danut Marius Posted April 24, 2007 Share Posted April 24, 2007 nu pot sa pun poza,dar jumatate din imagine este intoarsa pe orizontala,iar jumataea cealalta din partea dreapta se vede normal ca si cum ar fi desincronizata adica rupta in doua Link to comment
cristiansen Posted April 24, 2007 Share Posted April 24, 2007 dupa cum spui ca face ,cred ca bobina de deflexie sau ceea ce este putin probabil bobina de corectie ce este serie cu condensatorul din circuitul de deflexie orizontala. Link to comment
Tavi Posted April 24, 2007 Share Posted April 24, 2007 nu stiu ce e asa greu sa pui poza eu nu ma pot pronunta fara sa vad exact cum se manifesta , bafta Link to comment
Guest Danut Marius Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 gata :supz: am gasit,in serie cu rez 3539 este legata si o rez 3537 care pe schema nu este trecuta,aceasta are valoarea de 100k ,am gasito intrerupta.aceasta este specificata doar in manualul service ca fiind legata in serie cu rez 3539,oricum multumesc acelora care au incercat sa ma ajute cu vreo sugestie :prayer: Link to comment
Recommended Posts