Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

As dori niste sfaturi in legatura cu un difuzor 12MB700


Recommended Posts

Salutare. Ma gadesc sa achizitionez un difuzor de pe hi-end, de la 18sound, modelul: 12MB700, si as dori sa intreb daca este indicat pentru cum as vrea eu sa il folosesc: in casa, intr-un sistem pe 2 cai, cu frecventa de taiere pe la 4000-4500 Hz, a.i. sa cuprinda si mediile si ca inalte sa folosesc: http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=525 .

As vrea sa va intreb acest difuzor scoate bine si bass-ul? Eu am acum pentru bass un subwoofer auto: JBL GTO-1200T, care scoate f bine frecventele joase si in casa, insa nu urca la mai mult de 400Hz, SPL-ul scazand considerabil, subwoofer care il folosesc in casa, intr-un sistem pe 2 cai, dar problema ar fi ca nu prea am medii si de asta ma gandesc la varianta sa mai cumpar acest difuzor: 12MB700 si pentru medii. Insa as vrea sa va intreb daca acest difuzor de la 18sound va scoate bine si joasele(BASS-ul), macar cat JBL-ul care e de masina, intrucat acest 12MB700 are si un SPL mult mai mare pe ansamblu( aproximativ 101 dB, in frecventele 50-6000 Hz)?

Daca folosesc acest difuzor 12MB700 intr-o incinta de tip bass-reflex, de tip tub( ca cele auto tubulare), cu un volum de aproximativ 50 litri va scoate bine bass-ul intr-o camera mai mare sau macar cum e sufrageria?

Multumesc si scuze daca v-am plictisit cu atat barbologie :d .

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

hmm... Dar de ce?:DCare ar fi mai potrivit pentru el intr-un sistem pe 2 cai? Ce fel de inalta? Eu m-am uitat dupa frecventa de lucru si mai mult dupa aia am vazut ca tweeter-ul de care ziceam lucreaza de pe la vreo 2000 Hz si m-am gandit ca ar merge cu 12MB700 daca pun un filtru pe 2 cai care taie pe la vreo 4500 hz.Deci difuzorul 12MB700 duce bine joasele comprativ cu JBL-ul de masina de care ziceam( care lucreaza in frecventa 26-400 Hz cu SPL-ul de aproximativ 94 dB) intr-o incapere obisnuita?

Link to comment
Guest Vasile

in primul rand difuzorul 18sound este un difuzor profesional de inalta performanta folosibil unde ii este locul(aplicatii profesionale) nu un difuzor auto, nu va cobora in frecventa car jebelu ala

Link to comment

Asta asa e... adik se vede si dupa parametri. Dar ce vreau sa stiu este daca voi avea un bass de calitate si puternic macar cat scoate cel de masina. :d Daca il montez intr-un tub ca cel de masina va avea performante la fel de bune ca intr-o incinta trapezoidala?Cam ce tweeter(driver) ar fi potrivit pentru el pentru a fi folosit in incinte pe 2 cai?

Link to comment

Cauta un tweeter(driver mai bine zis) care poate cobora pana la 3k.O solutie ieftina ar fi pad52Forma incintei nu prea conteaza cand e vb de bas, ca banuiesc ca asta te intereseaza.In incinta tub nu stiu unde mai pui driverul si goarna. :rolleyes:

Link to comment

Eu folosesc acum 2 subwoofere si 2 sateliti separati de cele 2 subwoofere, care au incorporat filtre de sunet pe 2 cai si care au astfel iesire pentru cei doi subwooferi, pentru ca as ocupa prea mult spatiu cu 2 boxe care sa aiba si drivere-le incorporate. :d Ma gandesc sa pastrez aceeasi formula si pentru noul dif daca il cumpar. Nu prea am medii acum, sunt ceva mai slabe decat bass-ul si inaltele si tocmai de aceea ma gandesc sa optez pentru acest difuzor. Insa as vrea sa am bass-ul puternic cu dif-ul 12MB700, macar ca pana acum. Imi poti spune un link in care sa pot gasi driver-ul: pad52 de care spuneai ca pe hi-end nu am gasit.

Link to comment

Nu stiu inca cat de bine va reda difuzorul 12MB700 frecventele joase (sub 200 Hz in special) in comparatie cu acest jbl de care vorbeam. Daca se dovedeste ca reda mai bine jbl-ul frecventele joase decat acest nou difuzor nu va fi problema intrucat voi avea si joasele macar la fel ca pana acum si in schimb voi capata si mai multe medii. Sunt multumit si de jbl in ceea ce priveste subbass-ul, problema ar fi ca nu urca mai mult de 400 hz cu SPL-ul de aproximativ 94 dB si de aceea ar fi problema cu mediile, care ma gandesc ca ar putea fi compensate de acest nou difuzor. Oricum daca e sa il achizitionez nu cred ca ar fi vreun dezavantaj... intrucat si pana acum tot cam asa am pornit de la niste difuzoare slabute la difuzoare putin mai bune si sper sa ajung sa achizitinez niste difuzoare la care sa nu mai am ce obiecta. :d

Link to comment

Dap... am gasit :d ms.Deci ele ar fi cele mai potrivite pentru el, nu? Mai am si alte variante ?Dar cele de mai devreme nu coboara pana in 3000 Hz, ca m-am uitat pe graficul: dB(SPL)-frecventa(Hz) si acolo ar arata ca incep sa lucreze de pe la 2000 Hz?

Link to comment

Asa sper si eu daca e sa il cumpar:DEl e facut sa lucreze in special afara, adik nu in incaperi. Presupun ca in incaperi ar cam face "ravagii". Statia mea e de cam 2 * 180 Watt pe 4 ohmi, Technics. Nu cred ca l-ar duce la puterea lui nominala dar presupun ca s-ar auzi destul de bine.

Link to comment

din cate stiu multe statii technics au puterea puterea umflata.Nu te ingrijora, diful tau are eficienta mare.Tot bine va suna si daca ii dai putina putere. Nu trebuie sa impingi sute de W in el doar ca sa sune bine. Conceptia asta e gresita.O sa sune de n-o sa mai auzi JBL-ul.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines