Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri laminator pentru PCB


Recommended Posts

  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest Random.raku

eu unul folosesc doar rolele de la un laminator nu intreg ansamblu , si da placa intra fara sa fi facut vre-o modificare(rolele sunt dintr-un cauciuc asa ca se preseaza placa pe ele , numai sa rotunjesti colturile)

problema e alta , trebuie modificat termostatul ca sa cresti temperatura ,  plus ca trebuie sa cauti un laminator mai de calitate cu piese metalice in interior , cele ieftine au suporti care sustin tamburii si grupul motor-roti dintate din plastic si in timp se topesc

Link to comment

Salutare tuturor.

Doresc sa cumpar un aparat pentru laminare A4.Stie cineva daca pot folosii fara modificare,pentru realizarea pcb-ului,metoda foto.Adica intra placa intre role?Multumesc.

 

Postat Acum 19 minute

http://olx.ro/oferta...a4-ID3kVBd.html  Am gasit pe olx.Scrie in specificatie,grosime document 3-5mm.

Poate vrei sa spui prin metoda toner transfer...?

Vezi ca ce scrie in anuntul de pe olx: "Grosime document (mm): 3-5 mil/80-125 microni" tu interpretezi gresit ca fiind 3-5mm!!!

MILs reprezinta a mia parte dintr-un inch, adica 25,4mm/1000, daca faci calculele vezi ca ajungi la acelasi rezultat exprimat in microni, adica a mia parte dintr-um mm.

Laminatorul de la officedirect il am eu, cumparat acum 2 ani cred, la-m desfacut atunci dar nu-mi mai amintesc daca are angrenajele din metal sau nu. Termostatul se poate schimba, imi amintesc ca m-am uitat la TME dupa unul de temp. mai mare. Nu l-am mai modificat intre timp, am renuntat....

Am facut cateva cablaje cu el asa dar trebuie facute multe treceri inainte/inapoi prin laminor. Cand am cablaje sinple prin metoda toner transfer la fac de obicei cu fierul de calcat, mai rar cu laminatorul. Cablajele mai complicate le fac prin metoda foto.

Edited by danpin
Link to comment

Eu am laminator modificat pt. asa ceva si pot sa-ti dau cateva sfaturi.

 

1. laminator metalic. Trebuie ridicata substantial temperatura de lucru si plasticul nu rezista, in plus pcb-ul e mai gros fortele care actioneaza asupra motorului/roti dintate/arcuri etc sunt substantial mai mari si piesele din plastic nu rezista.

2. Ia unul cu temperatura reglabila. E mult mai usor de modificat un laminator cu temperatura reglabila decat unul cu una fixa. In plus ai nevoie de temperatura reglabila ca nu orice PCB e la fel. Daca PCB-ul e dublu sau e mare ai nevoie de temp mai mare deoarece cuprul disipa caldura f. repede.

3. Daca poti ia unul cu motor care schimba sensul. Eu nu am asa ceva si de multe ori i-am simtit nevoia.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines