Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme daewoo combi


Recommended Posts

Salut. Am o problema cu un tv daewoo cu video incorporat modelul GB20H4T2 care se stinge singur. Am schimbat integratul SE125 pentru ca sursa nu mai stabiliza la 125V si crescuse la 130V. Acum tensiunea +B e normala (125V) dar tot asa se stinge si nu mai porneste decat daca il opresc de la buton. In momentul in care se opreste creste tensiunea +B pana pe la 150V. O sa incerc sa schimb si optocuplorul. Am uitat sa spun ca are un sunet ciudat in difuzor (exact cum nu ar avea filtraj pe o bara de tensiune) cu toate ca am chimbat multi condensatoride pe partea de iesire a sursei. Sursa e cu STR-F6653 si cu un optocuplor. Am apelat la voi pentru ca poate unul din voi a mai inatalnit defectul si... nu mai caut eu :yawinkle:

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

st-by la acest tv din cite stiu eu se face prin optocuplor intrun pin la str-f 6653. daca m-as uita pe scema ti-as spune cu lux de amanunte dar defectul pe acolo e de la opto ,rez devalorizata pe citcuitul de st-by.si in legatura cu condensatorii defect care afost dezbatut la greu pe alte topicuri,condensatorul de pe driver linii care provoaca acest defec.

Link to comment

Am gasit pana la urma. Cum v-am spus schimbasem toti electroliticii de pe iesirea sursei. Din greseala am pus unul invers pe tensiunea de 3,3V. A mers un timp (o zi) dupa care a incepus sa se stinga ca la inceput. Reamintesc... inainte se stingea pentru ca era defect SE125N si sursa nu mai stabiliza la 125V. :rolleyes:

Link to comment
  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines