Guest rdh30flda Posted March 31, 2007 Share Posted March 31, 2007 Nu stiu daca e tocmai potrivita sectiune, dar doream sa aflu mai multe informatii despre incarcarea acumulatorilot Ni-MH pe baza de impulsuri. Am inteles ca nu apare zona reziduala daca nu sunt descarcati complet si pot fi incarcati repede si bine.Problema e ca nu stiu nimic despre tehnologia de incarcare. Care stiti ceva despre, poate dati un link, sfat, eventual unde ar tb mutat thread-ul. Link to comment
Guest Posted April 1, 2007 Share Posted April 1, 2007 incearca si tu pulse charger, burp charger, si altele similare.Dupa multe ore citind articole pro si contra, singura concluzie clara este ca nu dauneaza acumulatorilor, iar producatorii care au testat asta spun ca nu ajuta/imbunatateste cu nimic. Link to comment
Guest rdh30flda Posted April 1, 2007 Share Posted April 1, 2007 pe mine ma interesa daca ii pot incarca fara sa fie complet descarcati. A incercat cineva de aici pe pielea lui sa vada daca merge? Faza e ca am vreo 3 incarcatori. Unul are si functie de descarcare, iar cu ceilalti doi ma gandeam sa fac testul Au traful gata facut, suportul de baterii... Oricum nu ii folosesc, deci pot sa risc sa ii stric. Link to comment
Guest Posted April 2, 2007 Share Posted April 2, 2007 Din cate stiu, nu trebuie descarcati decat foarte rar, o data la cateva luni.Ii poti incarca oricand. Link to comment
Guest rdh30flda Posted April 2, 2007 Share Posted April 2, 2007 asa se lauda toti, ca au rezolvat probelma cu zona reziduala etc... prostii! Intr-adevar nu trebuie sa ii descarci dupa fiecare incarcare, dar adeseori incarcatoarele cu delta peak dau gres cand opresc incarcarea. Un acumulator incarcat incomplet face usor zona reziduala.eu vb din proprie experienta. Uneori sunt mai buni incarcatorii cu timer, pentru ca nu sunt pacaliti de anomaliile care mai au loc. Mi se intampla sa vad cum mi se opreste incarcarea mult mai repede desi stiu sigur ca acumulatorii sunt goliti. Citisem acum un mic articol despre asta. Temperatura mai poate determina acea scadere brusca de tensiune pe care o urmareste incarcatorul, dar nu numai.Incarcatoarele pe baza de impulsuri, sau mai mult, cele supravegheate prin controller dau rezultate f bune, combina mai multe strategii. Acum am gasit ceva cu cod sursa cu tot, dar nu merita sa fac comanda in SUA pt un lucru la care ma costa transportul de 2 ori mai mult.care mai gaseste vre-un link interesant il rog sa posteze. Link to comment
Recommended Posts