Kaitou Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 (edited) Buna ziua. Am si eu un amplificator a350 2x35w care am un sdt9207 ars.Problema este ca am inlocuit cu 2n3055 si se incalzesc foarte tare dar si rezistente de 3W 0.47ohm (iese fum). Este pe undeva o schema de a schimba la 2n3055 sa functioneze bine.Mentionez ca a avut rezistente arse(22 ohm si 10 ohm la BD). Multumesc Edited May 15, 2016 by Kaitou Link to comment
winstyle Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Mai ai ceva ars pe acolo . Verifică BD-urile ... și nu numai . Link to comment
Guest viobio Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 (edited) Buna ziua. Am si eu un amplificator a350 2x35w care am un sdt9207 ars.Problema este ca am inlocuit cu 2n3055 si se incalzesc foarte tare dar si rezistente de 3W 0.47ohm (iese fum). Este pe undeva o schema de a schimba la 2n3055 sa functioneze bine.Mentionez ca a avut rezistente arse(22 ohm si 10 ohm la BD).MultumescProbabil ca defectul inca persista,ai curent cu carul prin finali ,de asta se incalzesc tare.SDT9202 mai au unii prin sertare,cu 2N2055 nu prea o sa se descurce bine ampul.,da un anunt la cumparari ,cu SDT9202.Verifica semireglabilul de bias si toti semiconductorii de pe canalul defect,apoi inlocuiesti finalii,daca 2N3055 sunt fierbinti rau si a iesit fum din rezistentele de 0,47 ,cred ca si astia sunt sirma intre colector si emitor sau au scapat.Daca ai avut si rezistentele de 22 ohmi arse,probabil si prefinalii sunt sirma. Edited May 15, 2016 by viobio Link to comment
Kaitou Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 am verificat prefinali (BD-urile) sunt buni. faza este cand pun doar un sdt merge adica nu se incalzeste decat bd-ul la care lipseste sdt-ul final.nici sdt dat nici rezistentile nu se incalzesc.si cred ca o sa inlocuiesc semireglabilele. Multumesc pt. raspuns. Link to comment
Guest Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Iti donez eu 4 bucati SDT9202S, dar vii sa le ridici personal de la mine sau trimiti pe cineva daca nu esti din Buc. Tranzistorii sint noi nouti. Link to comment
winstyle Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Functinează bine si cu 2N3055 , așa că nu inlocuirea cu 2N3055 este problema . Pe canalul cu SDT-ul ars , schimbă-i pe amândoi cu 2N3055 . Link to comment
Guest viobio Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 am verificat prefinali (BD-urile) sunt buni. faza este cand pun doar un sdt merge adica nu se incalzeste decat bd-ul la care lipseste sdt-ul final.nici sdt dat nici rezistentile nu se incalzesc.si cred ca o sa inlocuiesc semireglabilele.Multumesc pt. raspuns.Verifica toti semiconductorii apoi inlocuieste semireglabilul de 2,5K ,de la superdioda. Link to comment
Kaitou Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 Iti donez eu 4 bucati SDT9202S, dar vii sa le ridici personal de la mine sau trimiti pe cineva daca nu esti din Buc. Tranzistorii sint noi nouti. Din pacate nu am pe nimeni in buc.oricum oare e posibil sa fii gresit intre baza emitor. ceea ce nu cred ca sunt pe culori si deosebesc intre ele. ma gandeam ca tensiunea este prea mare Link to comment
winstyle Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Scoate finalii de pe canalul ars si măsoară tensiunea de iesire fără semnal ( cu volumul la zero ) . Trebuie să fie zero volti ( in realitate , nu este chiar zero , sunt câțiva milivolti ) . Apoi , măsoară tensiunea intre bazele prefinalilor . Trebuie să fie de cel mult 2,4 volti . Compară cu valoarea măsurată pe canalul care functionează . Dacă este peste 2,4 volti , micsorează-i valoarea Link to comment
Kaitou Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 Scoate finalii de pe canalul ars si măsoară tensiunea de iesire fără semnal ( cu volumul la zero ) . Trebuie să fie zero volti ( in realitate , nu este chiar zero , sunt câțiva milivolti ) . Apoi , măsoară tensiunea intre bazele prefinalilor . Trebuie să fie de cel mult 2,4 volti . Compară cu valoarea măsurată pe canalul care functionează . Dacă este peste 2,4 volti , micsorează-i valoarea La canal bu La canalul bun am 1.76V iar la asta fara finali am 5.07V. iar la tensiunea de iesire am 0V. dar se incalzesc rau BD-urile fara finali. Link to comment
winstyle Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 (edited) După acel reglaj , montează finalii . Ar trebui să functioneze dacă nu mai are ceva ars pe acel canal . Eu când lucrez la un amplificator al cărui regim static de functionare nu este echilibrat , scot finalii și simulez jonctiunile bază-emitor ale finalilor cu niste diode montate corespunzător . La acest model de amplificator , punctul static se stabilizează și cu finalii scoși din circuit , datorită rezistenței de 22 ohmi montată in paralel cu jonctiunea B-E a finalului de pe ''plus'' , și a rezistentei de 22 ohmi din emitorul prefinalului PNP care comandă finalul de pe ''minus'' . Aceste rezistente asigură continuitatea intre prefinali ( cu finalii scoși din circuit ) , iar punctul lor de inseriere , este ,de fapt , punctul median al amplificatorului ... Probabil , semireglabilul din superdiodă defect BD-urile se incălzesc rău că sunt polarizate cu acei 5,07 volti ,iar curentul de repaus prin ei este prea mare ... Edited May 15, 2016 by winstyle Link to comment
Radiotelegrafist Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Functinează bine si cu 2N3055 , așa că nu inlocuirea cu 2N3055 este problema . Pe canalul cu SDT-ul ars , schimbă-i pe amândoi cu 2N3055 . Dar de KD607S(TESLA)ce spuneti?parerea mea ca sunt cei mai buni. Link to comment
Guest Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 KD503S, cei mai buni finali TESLA. Link to comment
Kaitou Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 am un bc171 cu beta de 9. oare este bun? ca la instrument el ar functiona. Link to comment
Guest Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Nu! Am intilnit tranzistori ce masurau bine pe instrument, dar beta oha! Niste BF 422-423 ce ii foloseam in diferentiale. Culmea, Phililps... Link to comment
Recommended Posts