Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

izolare bucla de masa sistem de supraveghere


Recommended Posts

Salut,

Sper ca e ok postarea in aceasta categorie si rog cateva pareri in legatura cu o problema la un sistem de supraveghere.

Am un DVR cu intrari pe cablu coaxial si folosesc cablu RG6, la care am legate doua camere, una de interior cu cablu de vreo 20m si inca una de exterior cu cablu de 75m.

Fiecare din ele are alimentare separata iar dvrul este singurul legat la impamantare prin alimentator.

Problema se manifesta prin afisare a unor dungi orizontale fine. In timpul zilei nu se observa aproape deloc problema dar noaptea la camera de exterior apar dungile rau de tot incat aproape ca nu se mai intelege nimic din imagine.

Din cate imi dau seama se amplifica efectul de bucla de masa la activarea ledurilor infrarosu dar doar la camera de exterior cu cablu lung (masa de alimentare a camerei este comuna cu cea de semnal pe cablu coaxial).

Iar din ce am gasit pe net se recomanda un izolator de bucla de masa.

Am incercat cu condensatoare(am incercat de 10nF chiar si de 1-2uF) inseriate si pe firul central si pe cel de masa dar nu mai am semnal in acest caz.

Am zis sa incerc cu un traf 1:1 dar habar nu am ce fel de traf sau cate spire trebuiesc. Am pus de test un filtru de 220v dar are acelasi efect ca la condensatori.

Va rog daca se poate ca cineva sa imi recomande o solutie.

Multumesc

Edited by Yuly
Link to comment
  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

De aceeasi parere sunt si eu si lucrez in domeniu noaptea cand se activeaza IR alimentarea nu face fata ....

 

Am instalat un DOM POE( power over ethernet) si ziua mergea perfect cand se facea seara si se dadea zoom se bloca din cauza ca nu avea alimentare suficienta POE find pe 48v . 

Link to comment

 Am cumparat acum doua luni o camera analogica HD cu infrarosu pe care am conectat-o la un dvr analogic HD. Odata cu camera am cumparat si cablu special coaxial cu alimentarea lipita de el. M-am dus cu cablu 50m cu 12V prin el. Nicio problema..se vede impecabil si noaptea si ziua. Camera consuma 700mA iar sursa debiteaza 12V/2A.

In alta locatie am sase camere conectate la un dvr (tot la distante mari) cu o singura sursa de 12V/6A. Merg fara probleme toate camerele si noaptea si ziua si vara si iarna. 

Deci se poate...important este cablu si sursa.

Edited by mac01
Link to comment

Legea lui Ohm este valabila pentru toate sursele si pentru toate cablurile.

In cazurile tale ai avut noroc.

 

Camerele, intern lucreaza la tensiuni mici pe partea de imagine. Au un step-down care iti permite sa mergi in jos chiar si sub 9V. Ca sa te convingi alimenteaza o camera, pe timp de zi, dintr-o sursa reglabila si coboara treptat tensiunea de alimentare,

 

Problema este la led-urile IR, sunt inseriate si au nevoie de tensiune pe aprope de 12V pentru functionare corecta.

La cei 700mA  ai tai ca sa pierzi 3V pe cablu nu-ti trebuie decat vreo 4.3 ohmi. La cei 50m care sunt 100m ca fir dus-intors este foarte usor sa obtii rezistenta asta daca folosesti un cablu cu sectiune mica si cupru putin.

 

Solutia corecta pe distante mari este fie alimentarea locala fie telealimentarea cu tensiuni mari, 24-48V si step-down la 12V langa camera.

Link to comment

Scuze ca nu am specificat dar camera cu probleme este alimentata separat cu vreo 5m de cablu de cupru grosut folosit de telekom pentru adsl (aproape de 2 ori mai gros decat firul de utp) nu vine de la locatia dvrului. Alimentarea este de 12V de la o sursa in comutatie de 1.25A. Camera cere 800mA.

Practic dvrul si prima camera sunt puse pe o casa si cealalta camera cu probleme este pozitionata pe a doua casa unde se ajunge doar cu cablul coaxial si alimentarea este din casa pe care e pusa camera.

Edited by Yuly
Link to comment

Si sa-i schimbe si sursa, sa puna una mai tapanoasa de 2A. Sigur nici camera nu respecta indicele de consum si nici alimentatorul nu ofera cei 1,25A. Este la limita cu acel alimentator.

Edited by mac01
Link to comment

casele au aceeasi faza, monofazat. am incercat cu 2 alimentatoare unul de 1A fara stabilizare adica fara feedback (in gol scoate aproape 14V si 11.9 la consum de peste 1A) iar celelalt pe care este momentan legata camera de 1.25A cu stabilizarea tensiunii de iesire (testat in gol si in sarcina cu consum apropiat de 1.2A si scoate in jurul a 12V).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines