Untold Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 (edited) Va salut. As vrea sa stiu care ar putea fi pretul pentru manopera unui gard de 100 ml, cu fundatie din beton, 50 cm sub nivelul solului, 30 cm deasupra, stalpi din teava rectangulara si panouri din plasa bordurata. Gardul va fi de genul celui din foto atasata. Multumesc. Edited April 30, 2016 by Untold Link to comment
romicap Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Baietii,, cuminti,, iau cam 100 de lei /metru cub de fundatie turnata (doar betoane fara cofraje , armatura, sant sapat...) Cu fearele e alta poveste , cred ca scapati mai usor. Link to comment
Untold Posted April 30, 2016 Author Share Posted April 30, 2016 Ar fi cam 15 m³ de beton, as fi fost interesat cu totul, adica cofrare, turnare, montare stalpi in beton, sudura mustati stalpi, etc. Am inteles ca sunt cofraje dedicate din plastic, daca as gasi meseriasi care au asa ceva, as scapa de costul scandurilor pentru cofrare, ceva de genul: Link to comment
loleksibolek Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 (edited) Nu pare complicat de facut asa ceva,profilele rectangulare le gasiti la depozitele de materiale,scandura cred ca se gaseste.Faceti cateva sisteme din astea de prindere si turnati pe etape,cred ca iesiti mult mai ieftin decat cu cofrag din scandura.Ingenioasa chestie... Din ce am mai auzit pe aici de la cei care se ocupa,manopera e cam cat pretul materialelor la constructii,nu stiu daca se aplica si la garduri. Edited April 30, 2016 by loleksibolek Link to comment
Untold Posted April 30, 2016 Author Share Posted April 30, 2016 (edited) Nu e vorba cat de complicat sau scump/ieftin ar fi un astfel de sistem, ci de prelungirea timpului pentru turnarea in etape care ar fi cu mult peste acceptabil, multumesc totusi pentru idee. Daca fac un sistem mai lung/mare, se reduce timpul turnarii dar creste pretul cofragului si invers. Ideal ar fi sa torn tot odata, nu stiu daca ar incapea intr-o betoniera sau cifa 15 m³ de beton. Edited April 30, 2016 by Untold Link to comment
validae Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Într-o betonieră Cifa încap maximum 9mc. de beton. Va trebui să comandați două tranșe de 7,5mc de beton. Link to comment
romicap Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Preturi ca fapt divers ...DESCRIEREA LUCRARII U.M. LEI/U.M. LUCRARI DE STRUCTURA pret Trasare topografica axe constructie ax 100 pret Indepartare strat vegetal mc 50 pret Sapatura mecanizata ron/h 120 pret Sapatura manuala mc 60 pret Umplutura pamant compactat mp 25 pret Asternere strat pietris mp 5 pret Polistiren extrudat mp 2 pret Folie polietilena mp 1 pret Armare placa cu plasa STNB mp 8 pret Armare elemente de beton armat cu bare independente PC 52, BST 500 sau OB 37 ( inclusiv fasonarea armaturii) kg 2 pret Armare elemente de beton armat cu bare independente PC 52, BST 500 sau OB 37 ( exclusiv fasonarea armaturii) kg 1 pret Cofrare si decofrare elemente de beton armat cu cofraj tip TEGO, DOKA,etc. mp 30 pret Cofrare si decofrare elemente de beton armat cu cofraj din cherestea mp 40 pret Turnare beton cu pompa mc 25 pret Turnare beton manual mc 55 pret Preparare beton manual mc 70 pret Cofrare si armare scara intr-o rampa ml 100 pret Cofrare si armare scara in 2 rampe ml 120 pret Cofrare si armare scara in 3 rampe ml 150 pret Cofrare si armare scara balansata ml 250 pret Transport pamant, moloz cu roaba pana la 50m mc 50 pret Zidarie din caramida plina mc 200 pret Zidarie din blocuri ceramice mc 100 pret Zidarie din BCA mc 90 pret Zidarie cos de fum din caramida plina presata ml 100 pret Zidarie cos de fum cu blocuri ceramice speciale ml 40 LUCRARI DE SISTEMATIZARI SI IMPREJMUIRI pret Taiat arbori cu inaltime mai mare de 5 ml buc de la 50 pret Taiat arbori cu inaltime mai mica de 5 ml buc de la 30 pret Montat stalp teava metalica gard buc de la 5 pret Montat panouri gard buc de la 15 pret Montat scandura finisata gard ml 15 pret Montat grilaje metalice mp 25 pret Imprejmuire cu gard (cu stalpi fundati in beton armat) mp 50 pret Trotuare din dale de beton ( pe pat de nisip) mp 25 pret Montat pavaje pentru trotuare, alei mp 35 pret Montat borduri stradale Link to comment
jiji55 Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Pentru a scapa de cofrag recomand boltarii de fundatie.Sunt perfecti pentru gard. Link to comment
morocanosul Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Eu as da un anunt la "Mica publicitate...", in ziarul local...cand te suna...discuti problema cu interlocutorul,pe internet...e mai greu de explicat...! Link to comment
XAN77 Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 mă interesează și pe mine un gard asemănător. Puteți da informații suplimentare cum se montează acei bolțari de fundație? Un rînd de bolțari deasupra pămîntului ar fi suficient. Link to comment
blazeu Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Daca doriti "ceva" durabil, solutia propusa nu e buna. Am aplicat-o eu, cu vreo 20 de ani in urma (cu micul amendament ca am folosit cuburi din beton, puse pe 2-3 randuri). Neavand fundatie, s-au inclinat in toate directiile.... In prima postare, colegul a specificat clar: "50 cm SUB nivelul solului"; stie el de ce.... Link to comment
mihaighe Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 mă interesează și pe mine un gard asemănător. Puteți da informații suplimentare cum se montează acei bolțari de fundație? Un rînd de bolțari deasupra pămîntului ar fi suficient. Se umplu greu cu beton ca sant ingusti si nu e ca la cofrag sa misti betonul de colo colo in fundatie cu lopata,trebuie turnat ci galeata de sus in fiecare grup de boltari. Link to comment
blazeu Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Fiecare varianta cu avantajele si dezavantajele ei. In boltari eu as pune un mortar din material mai marunt (sort de maxim 6, nisip si ciment mai din belsug, ca granulele mai mici au suprafata mai mare si rolul de legatura e mai important ca la un mortar ordinar sau o tencuiala). Ramane destul de migalos de umplut golurile, insa se poate obtine un aspect de zid cu "caramizile" aparente dispuse regulat, unora le place aspectul acesta. Link to comment
Recommended Posts