Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

baterie pt mp3


Guest deafen
 Share

Recommended Posts

Guest deafen

mi am luat de curand un mp3, mam bucurat de el pt ca il folosesc strict pt ascultat muzica la munca si nu mai consum bateria de la tlf.

cu timpul am intampinat o problema si fustranta  sperand ca o pot rezolva intr-un fel , am bateri ni-mh de 900mAh ( batria  e de tip R3 ) pentru el ca sa imi tina mai mult de 5-6 ore fustrat este ca  pentru 5-6 ore de muzica trebuie sa stea la incarcat bateria mai mult de 10 ore si asta e fustrant, asa ca cu timpul mia venit o ideie sa pun o bateri de tlf li-ion de 800mAh , care cred ca se incarcam mai repede de 2-3 ore , nu imi pasa ca atarna o baterie externa pe langa mp3,

asa ca am inprovizat o baterie din plastic cu niste suruburi in capete din care sa iasa 2 fire in care sa le conectez la bateria de tlf, aici intampin o problema  la care nu ma pricep baterile normale au 1.5 V iar cele de tlf are 3.7 V, nu stiu cum sa fac sau sa nu imi arda mp3-ul. uite si o poza ca imagine de asamblu. sper sa  gasesc o rezolvare.  

 

 

cu stima  Adi

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Caută un integrat stabilizator liniar (low dropout), tip LM 1117 (1,2V) http://www.icbase.com/pdf/CHI/CHI00030812.pdf

Nu are nevoie de alte componente pentru a reduce tensiunea de la 3,7V la 1,2-1,5V. Schema necesară în cazul tău este la pagina 10 (Figura 7) a documentului. Acolo figurează și doi condensatori, dar sunt necesari doar dacă distanța dintre baterie și regulator este mai mare de 10 cm, pentru a evita oscilațiile sursei.

Link to comment
Share on other sites

Guest deafen

si conectez asa simplu firele  iau un fir si pun la inp si continuarea firului leg la out iar cu "pinul" ADJ/GND  ce fac ?

Link to comment
Share on other sites

iei un battery pack, sunt pe toate drumurile, iar in locul bateriei din player pui montajul care converteste DC-DC de la 5V la 1,2V. 

iei versiunea cu1.2 nu cea cu ADJ. Bateria ta are doua fire , unul de plus si unul de minus. Ala de plus merge la intrarea montajului , cel de minus unde e simbolul ground. De la iesire duci un fir unde era plusul de la bateria din player si  minusul il legi cu celalalt minus. schema e cea cu -XX.

Link to comment
Share on other sites

Ceva de genul asta te ajuta sa folosesti si cablul de incarcare al telefonului, sau daca nu iti convine forma faci un montaj care sa se potriveasca cu spatiul disponibil.

http://www.aliexpress.com/item-img/USB-micro-5V-1-2V-AMS1117-USB-1-2V-1-2V-module/32655852734.html?spm=2114.10010108.1000017.2.TFYavb

 

lincul e pentru exemplificare si nu ca sa cumperi de acolo.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pai ce te opreste sa cumperi 2 sau 4 acumulatori si sa ii incarci toti apoi ii pui pe rand in mp3 player ?

 

Cred ca cea mai buna si mai simpla solutie nu este sa folosesti cu litiu si convertor, ci sa iei 1- 2 reincarcabile R20 si sa legi direct. Cauta un incarcator care sa iti incarce bateriile independent nu in serie.

Tine cont ca in aparat tensiunea este ridicata de la 1.2V la cel putin 3V si astea sunt in general facute sa mearga cu baterii alcaline nu cu reincarcabile caci acei 0.3V fac mare diferenta in randamentul conversiei.

Edited by one
Link to comment
Share on other sites

Guest deafen

# one    

 

ideia e ca stau cu bateriile mai mult la incarcat de cat le folosesc eu. si nu vreau asta. deasta vreau sa fac pe li-ion ca stau cu el 2-3 ore la incarcat si ascult  ceva mi mult de 8 ore in mp3.

 

multumesc

 

# of-of

linck-ul  care mi-ai dat  o ideie sa folosesc o baterie externa

 

multumesc

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edited by deafen
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines