Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv 42LG3000

Share

Recommended Posts

Buna seara!

Am un tv de care ma tot impiedic si, inainte de a-l arunca am vrut sa incerc sa-l fac sa functioneze normal.

Problema e ca imaginea oscileaza intre doua stari: cea de normalitate care tine aprox 1-2 sec si cea anormala care tine vreo 5 secunde.

Atasez doua imagini cu cele doua stari.

Pana acum am schimbat ceva condensatori prin sursa, am masurat tensiunile care ies din sursa si par ok, am schimbat integratul TPS65161 de pe T-con, am curatat toate panglicile de la t-con, placa de baza, si ce mai e pe acolo.

Nici o modificare.

Am scos panglica care vine din placa logica in T-con si display-ul are o luminozitate constanta, fara nici o fluctuatie.

De asemenea, modificarile acestea de pe imagine apar si pe meniul tv-ului.

Multumesc pentru orice parere!

poze:

https://www.dropbox.com/s/kbpoxep23hwrfa3/2016-04-25%2019.32.23.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/7napclajfzj84w8/2016-04-25%2019.32.30.jpg?dl=0

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ce display si ce tcon are? se manifesta in acest mod si atunci cand este rece si dupa un timp de functionare? pun astfel problema deoarece se poate restrange zona defecta daca-l urmaresti cu atentie. am un tv identic care nu mai are tcon (la luat cineva chipurile era defect si dus a fost) dar sigur display defect stinga mai intunecata ca partea dreapta.

T-con ul e T420XW01 V9, adica asta: https://www.dropbox.com/s/63913m1a1j2le1q/2015-12-10%2019.47.13.jpg?dl=0

Se manifesta in acest mod si cand e rece doar ca pe masura ce se mai incalzeste se mai schimba periodicitatea - adica sta mai mult pe imaginea aia proasta iar din timp in timp are momente scurte cand isi revine.

Ma gandesc sa mai risc ceva banuti si sa caut un Tcon sa-l inlocuiesc.

Avind in vedere ca "se mai schimba periodicitatea" pe masura ce se mai incalzeste, de ce nu incercati cu un spray freeze?

Cu atentie, mai ales dupa ce s-a incalzit, se raceste local,la nivel de componenta pe cit posibil, cu ajutorul sprayului freeze, componentele suspecte si se urmaseste unde are efect racirea.

Mai departe stii si tu ce-i de facut.

Daca nu ai mai lucrat cu spray freeze atentie sa nu dai pe piele pt ca genereaza arsuri.

• 2 weeks later...

Am schimbat si AS15-F cu un ASF15-G.

S-a rezolvat partial problema in sensul ca nu mai apar fluctuatiile acelea deranjante insa tot nu afiseaza cum trebuie. Am atasat o poza cu starea curenta! De asemenea, daca deconectez legatura intre placa logica si Tcon, la reconectare am pentru 2-3 secunde imagine perfecta dupa care incepe sa creasca luminozitatea si sa apara artefacte. Plus ca am observat si o imagine remanenta de exemplu dupa ce ies din meniu (care are un alb intens) imi ramane o vreme o imagine discreta peste imaginea curenta.

Oare e vreo problema ca am inlocuit AS15-F cu un ASF15-G?

Sau sa fie altceva din Tcon?

Are rost sa caut/cumpar un Tcon?

Sau sa-l arunc!

Multumesc!

https://www.dropbox.com/s/98cgdylqhm7lfnt/2016-05-05%2015.26.26.jpg?dl=0