Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

umiditate-sistem diastribuit de monitorizare a umiditatii

Guest vaidaionutradu

Recommended Posts

Guest vaidaionutradu

salut am de realizat un sistem dstribuit de monitorizare a umiditatii folosind un senzor de umiditate de preferat capacitiv. sistemul trebuie sa aiba intrari analogice 4-20 mA si trebuie sa folosesc un contrller PIC pentru dezvoltarea aplicatie. am gasit ceva senzori la adelaida dar sun gata incapsulati cu tot cu sistem si nu as vrea sa cumpar totul m-ar interesa daca stie cineva cam ce senzor as putea sa cumpar daca aveti alte idei si cum sa fac acele intrari analogice 4-20 mA. multumesc mult.

• 2 weeks later...
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• vsurducan

1

Eu am facut un sistem de masura a umiditatii in doua incinte in care cresc plante, cu senzori SHT75 (astia sunt cei mai performanti pe care

i-am gasit, cam 30 euro bucata, eroarea de masura mai buna de 3 procente fara etalonare suplimentara)

http://www.sensirion.com/en/02_sensors/ ... _sht75.htm

Daca doresti ceva mai ieftin si cu o gramada de bataie de cap la etalonarea lor atunci cauti la MAGAZIN :smt005

(mai oameni buni, treziti-va la realitate ca doar n-o sa cumpere toti de la voi) adica de la C!o*met Bucuresti si cereti sa va aduca la comanda senzori de umiditate Smartec.

http://www.smartec.nl/humidity_sensor.htm

De la masura la automatizare este cale lunga, pentru ca reglarea precisa a umiditatii este "lucru dracului".

Guest vaidaionutradu

si numai ai cumva o schema sau ceva cum ai facut.....daca poti sa ma ajuti cu un cu senzorul SHT75 care zici ca l-ai folosit......ca e bun si ala decat sa dau pe tot sistemul 280 EURO...:)