Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
Guest bobo007x

LCD Samsung LE32C650

Recommended Posts

Guest bobo007x

Salut,

 

Am un TV LCD samsung LE32C650L1WXXH care nu mai porneste deloc. Se aprinde led-ul de stand-by,  palpaie insa nu porneste. Am fost cu el la diagnostic la ESD-ROM si acolo mi-au spus ca e ceva defect la placa de baza. Din ce mi-a explicat specialistul care l-a verificat si ce am inteles eu, a scos placa de baza si apoi s-a aprins backlight-ul, deci sursa si panel-ul ar fi ok. Imi spunea ca singura varianta ar fi sa caut o placa de baza si sa o schimb cu totul. Totusi, ma gandesc ca cineva care ar putea sa masoare tensiunile conform manualului de service Samsung ar putea sa ajunga direct la piesa defecta. Eu nu sunt specialist in acest domeniu, dar vreau sa gasesc o varianta decenta de cost pentru reparatie. M-ar putea ajuta cineva, va rog, pe acest forum cu idei despre cum as putea repara TV-ul? Daca sa mai caut placa de baza si sa o schimb cu totul, sau se justifica o depanare a celei defecte? Eu am cautat pe net placa de baza pentru acest model, insa nu am gasit nimic. Daca m-ar putea ajuta cineva cu date de contact as fi tare recunoscator.

 

Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest cata82

Păi și de ce nu v-a reparat cei de la ESD-ROM placa de bază?!?! Pentru că nu sunt depanatori, ei doar înlocuiesc/schimbă modulele defecte cu unele bune (sh sau noi) nu le repară efectiv.Îl reparăm eu cu cea mai mare plăcere dar dacă și-a băgat altcineva mâinile în el refuz categoric, m-am fript odată iar a doua oară suflu si-n iaurt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest bobo007x

Exact, mi-au zis ca nu se complica si o inlocuiesc cu totul. Ei nu au facut altceva decat sa desfaca suruburile si sa isi dea seama de problema. A fost doar diagnosticare si asta am si platit. Am stat acolo 1 ora pana mi-a dat verdictul.

Daca ma puteti ajuta, va rog sa imi transmiteti un PM cu datele de contact pentru a stabili detaliile.

 

Multumesc mult.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest cata82

Il reparam cu cea mai mare placere doar daca era neumblat in el, virgin ca sa ma exprim altfel.

Dumneavoastra ati asteptat intr-o receptie tv-ul a fost in alta incapere, sunteti sigur ca are modulele originale din fabrica?!?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest bobo007x

Am platit 48 RON pt diagnoza.

Ma gandesc ca este o companie destul de mare si autorizata Samsung. Daca ar face astfel, probabil ca ar fi avut multe reclamatii, pt ca un client mai experimentat ar fi putut cu siguranta sa noteze SN-urile fiecarei componente. Si atunci ar fi curs reclamatiile la OPC si nu cred ca le-ar fi convenit deloc. In plus cred ca se poate observa si la suruburi daca au fost desfacute ori nu.

Va rog, ma puteti ajuta ?? Sau macar cu o recomandare?

 

Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines