Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Yamaha CA-610 restaurare


of-of
 Share

Recommended Posts

  • Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pai nu merita efortul ?

Prima chestie e ca nu stiu cum se restaureaza capacul, arata cam aiurea, pare placaj stratificat si in spate s-a lovit sau umezit si e umflat.

La prima vedere ca sa umbli la piese cred ca trebuie desfacute toate legaturile torsadate. Arata frumos si nu mai pot fi facute la fel, dar probabil ca e mai important sa functioneze decat sa arate original.

Nu este deloc umblat in el, dar nu are praf care sa poata fi suflat ci mai degraba o mazga.

O sa revin cu poze inaintea demontarii.

Link to comment
Share on other sites

Ba merită efortul, remarca mea era legată de denumirea aceea comercială fără acoperire, cum era şi Legato Linear , Super Legato Linear, Pulse Power de la Sony, Class A, AA, SuperA, etc de la Technics, Masters of Sound de la Onkyo... blablabla.

Link to comment
Share on other sites

Ok, daca era vreo pretiozitate nu-l primeam pe gratis, dar la prima vedere m-a mirat cat de multi tranzistori are si ce putine condensatoare. Nu are sutele de watti , dar nici nu e nevoie , ca nu-s manelisti prin zona mea. Vad ca nici nu costa cine stie ce pe ebay.

Link to comment
Share on other sites

Da , trebuie totusi facuta un pic de socoteala. Daca te costa condensatoarele mai mult decat valoarea lui de piata, adica nu poti sa bagi 500$ in ceva de 150$ ca pe urma nu mai e pasiune ci prostie. Carcasa e mare si foarte aerisita. Ma gandesc ca ar avea loc ceva module mai noi gen bluetooth, wi-fi.

Link to comment
Share on other sites

Amplificatorul Dvs.face parte din o serie de amplificatoare robuste,cu componente de calitate,supradimensionate dupa standardele de azi; un CA 810,la care am avut acces,la o putere declarata de 65w/canal avea  un transformator de retea cu S=24cmp.

Condensatoarele erau de calitate,verificati-le cu atentie.

Succes.

Link to comment
Share on other sites

Findcă cond electrolitici apar des în discuţii legate de restaurări, ar fi de precizat că firma în sine nu e o garanţie. Se extaziază unii că o sculă veche are cond Elna, Nichicon sau alte firme dispărute azi. Fiecare firmă a avut modele şi loturi ale lor mai bune sau mai proaste, peste care se suprapune uzura fizică. Nefolosirea sculei iar nu e o garanţie, procesele chimice din condensatori şi mediul îi pot distruge sînt degeaba zeci de ani în pod.

Edited by zal
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines