Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Yamaha CA-610 restaurare

Recommended Posts

• Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pai nu merita efortul ?

Prima chestie e ca nu stiu cum se restaureaza capacul, arata cam aiurea, pare placaj stratificat si in spate s-a lovit sau umezit si e umflat.

La prima vedere ca sa umbli la piese cred ca trebuie desfacute toate legaturile torsadate. Arata frumos si nu mai pot fi facute la fel, dar probabil ca e mai important sa functioneze decat sa arate original.

Nu este deloc umblat in el, dar nu are praf care sa poata fi suflat ci mai degraba o mazga.

O sa revin cu poze inaintea demontarii.

Ba merită efortul, remarca mea era legată de denumirea aceea comercială fără acoperire, cum era şi Legato Linear , Super Legato Linear, Pulse Power de la Sony, Class A, AA, SuperA, etc de la Technics, Masters of Sound de la Onkyo... blablabla.

Ok, daca era vreo pretiozitate nu-l primeam pe gratis, dar la prima vedere m-a mirat cat de multi tranzistori are si ce putine condensatoare. Nu are sutele de watti , dar nici nu e nevoie , ca nu-s manelisti prin zona mea. Vad ca nici nu costa cine stie ce pe ebay.

Da , trebuie totusi facuta un pic de socoteala. Daca te costa condensatoarele mai mult decat valoarea lui de piata, adica nu poti sa bagi 500$ in ceva de 150$ ca pe urma nu mai e pasiune ci prostie. Carcasa e mare si foarte aerisita. Ma gandesc ca ar avea loc ceva module mai noi gen bluetooth, wi-fi.

Pai depinde ce vrei sa faci cu aparatul. Daca il restaurezi pentru a-l pastra in colectie, nu este o prostie sa bagi 500 in ceva de 150. Insa daca vrei sa-l vinzi atunci ...clar este.

Amplificatorul Dvs.face parte din o serie de amplificatoare robuste,cu componente de calitate,supradimensionate dupa standardele de azi; un CA 810,la care am avut acces,la o putere declarata de 65w/canal avea  un transformator de retea cu S=24cmp.

Condensatoarele erau de calitate,verificati-le cu atentie.

Succes.

Findcă cond electrolitici apar des în discuţii legate de restaurări, ar fi de precizat că firma în sine nu e o garanţie. Se extaziază unii că o sculă veche are cond Elna, Nichicon sau alte firme dispărute azi. Fiecare firmă a avut modele şi loturi ale lor mai bune sau mai proaste, peste care se suprapune uzura fizică. Nefolosirea sculei iar nu e o garanţie, procesele chimice din condensatori şi mediul îi pot distruge sînt degeaba zeci de ani în pod.

Edited by zal