Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Salut

am o sursa de calculator Hipro HP-D3057 F3P ,cu UC3843 in primar si HP1002AW in sec.

Are cineva date despre acest ultim integrat? Doresc sa modific sursa intr-un redresor auto (pare destul de potenta) dar nu pot creste tensiunea prea mult,intervine protectia pe la 13,5V, si cred ca acest integrat monitorizeaza iesirile.

Multumesc!

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

La modificarea pt redresor acel integrat nu mai are sens a-l folosi.

Optocuplorul de monitorizare/ oprirea sursei se scoate si se face scurt E-C .

Reiau: sursa ATX este un SISTEM, un ansamblu de mai multe tensiuni monitorizate.

Daca ai nevoie de o singura tensiune de ce sa monitorizezi ceva ce nu folosesti?

Raspunsul la intrebarea dvs este foarte simplu: pentru ca nu stiu alta cale :57

Acum lasand gluma la o parte, va multumesc pentru interventie.

Sunt departe de cunostintele dvs in domeniu, am doar idee de modul cum functioneaza aceasta sursa ( UC3843 e prezent si in monitoare, dar nu am mai reparat de mult asa ceva, epoca crt a cam apus) si nici timp pentru a studia nu prea mai am.

Integratul ,dupa o vizualizare sumara pe net, cred ca seamana izbitor cu WT7525, si nu stiu deocamdata daca nu se ocupa si cu protectia la suprasarcina, de care nu as vrea sa scap.

Ma gandeam sa-i pacalesc cumva intrarile de monitorizare tensiune (divizor rezistiv sau sa inseriez cu acestea niste diode) nu am nevoie de cat de 1v in plus.

O zi buna!