Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
Guest cata86pic

ATI radeon HD7970

Recommended Posts

Guest cata86pic

Salut tuturor !

Am o problema la aceasta placa video ati hd7970...si  anume, dupa ce instalez driverul imi da blue screen cu dungi orizontale albe subtiri...

Am incercat un reflow la gpu, dar nu a schimbat cu nimmic, se comporta la fel ca inainte.

Din masuratori am gasit un condensator in scurt fata de masa, C-ul fiind pe spatele unui chip de memorie...toti ceilalti conzi de acel tip aflati pe spatele memoriilor au o rezistenta de 120..122ohmi

Sa fie oare de acolo problema ?

in poza se vede C-ul respectiv incercuit cu rosu,,,

post-228421-0-45256300-1461418405_thumb.jpg

Edited by cata86pic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scoate c-ul si vezi daca mai e in scurt.Verifica alimentarea placii sa nu fie in scurt(mos-fet-uri)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest cata86pic

Din moment ce placa afiseaza mai poate fi vorba de scurt pe alimentare ???

Mentionez ca si imaginea de bios ce apare imediat dupa pornire...este putin distorsionata...mai clar incompleta,

apoi daca o las fara driver merge si afiseaza corect in windows...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca e afectata doar o tensiune de alimentare sigur ca se poate ca placa sa afiseze, dar sa nu comunice corect cu memoriile

 

 

Si cat de "scurt" e condensartorul ala ? Ca cipul video are vreo 2-3 ohmi pe alimentare (cip bun), la fel ca si procesoarele de pc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din moment ce placa afiseaza mai poate fi vorba de scurt pe alimentare ???

Mentionez ca si imaginea de bios ce apare imediat dupa pornire...este putin distorsionata...mai clar incompleta,

apoi daca o las fara driver merge si afiseaza corect in windows...

Daca iei la puricat o placa video , o sa vezi ca alimentarea ei se distribuie in mai multe brate.Poate reflowul nu a fost facut corect,cipul poate e defect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest cata86pic

Am dat jos memoria respectiva si C-ul cu pricina....tot scurt ramane...

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu am o ATI HD7790 /1Gb de la Asus si daca nu-i instalez driver-ul de pe situl Asus imi da blue screen sau nu deschide imaginea pe monitor.asa sunt ele.In device manager daca nu apare instalata ca HD 7790 Series, nu merge.Cu driver-ul generic de la AMD nu merge.

placa la mine nu este defecta ci ...asa e ea...

deci cu driver-ul dedicat tot asa face?

Edited by ovy83

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest cata86pic

Am dat azi GPU jos si acum nu mai am scurt...din cate am vazut placa a mai avut gpu dat jos, am gasit scame sub el

Incerc sa-l pun la loc, poate cine stie, isi revine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines