Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conexiuni SELSIN de tipul ED 40 K45 T3

Guest Victor SARBU

Recommended Posts

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• rimache

2

Ai pus aparatul de masura pe el? Cred ca cele trei borne grupate sunt statorul, iar cele patru borne sunt doua cate doua alimentarea. Ai si perechea? Vrei sa le legi impreuna?

Guest Victor SARBU

buna seara ,

am pus aparatul dar dau c-am aceeasi rezistenta indiferent cum il conectezi ( cele trei ) , daca este asa la cele trei ar trebui sa dea rezistenta dubla la etremitati . 

Da . il am si pe al-II-lea si vreau sa le folosesc la vizualizarea pozitiei unor amtene .( denumirea corecte este Selsyn ED4QK45 60V )

Edited by Victor SARBU

Pai e corect. Bobinele statorului sunt legate in stea. Daca sunt aceleasi valori intre cele trei borne inseamna ca astea sunt. Mai trebuie gasite cele doua borne pentru alimentare. Acolo e problema. Eu selsin cu mai mult de cinci contacte nu am vazut. Poate cele patru borne sunt legate doua cate doua pentru a lua de aici si alimentare pentru selsinul receptor.

Posted Image

Edited by rimache
Guest Victor SARBU

Buna seara ,

Multumesc de ajutor , pe cele 4 borne , numai 3 au legaturi intre ele ,a 4 a nu da nicaieri  nici fata de carcasa . Intre doua combinatii de  barne se pare a fi  egala rezistenta iar a III  a se pare ca este dubla. Dar trebuie sa cumpar o baterie noua la instrument si sa masor . O sa revin cu masuratori maine ( toate combinatiile ).

O seara placuta 

Guest Victor SARBU

Buna ziua , cred ca aceasta este schema de conexiune intre cele 2 selsyne , numai ca trebuie 3 faze , dar totusi care este rotorul , ptr. ca rezistenta la cele 6 bobine este identica . O sa incerc sa -i dau 25 v ~ si cu condensator pe a III a borna prin tatonare .

http://imgur.com/ZjjUtyl