Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
cavit

Sistemele ongrid si soldarea orara

Recommended Posts

 Sunt cetateni care s-au plins cadesi au injectata mai mulr decat au consumat si au facut conventii cu furnizorul ca surplusul sa fie donat au platit facturi datorate diferentei desoldare orara intre ora producerii si ora consumului.

 

Eu stiu ca la vanzare e mult mai ieftina ca la cumparare, totusi ma mira ca nu pot injecta in sistem cu sistemul meu hibrid care are si baterii in asa fel inat nu consum nimic ci doar injectej surplusul dupa ce se incarca bateriile.

 

 Se spunea in presa casistemele astea strica load levelingul caci injecteaza cand nu este consum, si consuma cand e cerere.

 

 Nu stiu ce treaba cu load levelingul are sistemul asta hibrid caci nu consuma nimic din retea la ora de varf ba din contra mai scuteste un cosumator in plus injectarea nu e asa variabila deoarece fluctuatiile de putere sunt amortizate de bancul de acumulatoare.

 

 Mai nou asta e conceptul regenerabila cu stocare asa se practica acum problema e ca nu se gasesc invertore de genul asta trebuie sa o faci cu invertor ongrid, invertor offgrid,  charger electronica de control.

 

 Sistemul meu are asa charger facut, regulator de incaracare cu dump load, regulator de incarcare cu injectare in retea facute, invertor ongrid cumparat nou invertoare offgrid second.

 

 In situatia in care invertorul ongrid e pornit si bateria incarcata injecteaza surplusul in retea daca e oprit sau nu e tensiune la retea merge pe dump load.

 

 Uneori am observat o ciudatenie, cu invertorul ongrid pornit in sarcina nominala sistemul fuctiona normal oprind invertorul a cazut si tensiunea de la retea, invertorul are protectie la insularizare si se opreste daca se ia curentul, e posibil sa fi fost o situatie la limita in care acel surplus de putere sa fi contat si fara el limitatorul de curent din postul de transformare sa fi dat afara.

 

 Nu stiu ce rau pot face in retea astfel de sisteme avind in vedere ca invertorele  nu injecteaza daca tensiunea sau frecventa depasesc anumite limite programate, in plus au efect de corector de factor de putere deoarece energia reactiva se inchide prin puntea de IGBT pe bateria de condensatoare de pe lincul de curent continuu si nu se mai propaga in retea.

Obligat sa plateasca pentru curentul produs - BZI.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

O exprimare mai eclectica de atat nu se putea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 S-a intimplat ceva bun am primit factura cu kwh cu minus si tarif cu minus, e foarte bine asa, sistemul de energie electrica e un sistem de sharing e un lucru bun ca putem pune in comun resurse ifara a fi conditionati in vreun fel sistemul meu are si stocare si dump load care il folsesc la incalzire cand nu am nevoie o injectez in retea. nu vreau banii aia si nici nu ajung  sa consum de ei este un simplu sharing de resurse care  devine semnificativ daca se generalizeaza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines