Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Steady rest"


Recommended Posts

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Asta insemnand ca nu sta pe un strung? Sau sta pe un strung cu alt scop decat strunjirea? Daca il folosesti in afara strungului, exista blocuri V din granit sau alte solutii imune la magneti.Eu insa nu prea vad de ce nu ar fi utilizabil cu piese magnetice. Rulmentii tin piesa fixata si centrata, indiferent daca ar incerca sa fuga spre corpul stativului.

Link to comment

V-uri din granit gasesti pana in 300 laturile blocului, destul de usor. Apar destule rezultate si daca dai search pe google. Unul de 300 probabil are vreo 260 deschidere efectiva a V-ului, iti tine destul de precar si diametrul de 350.Altfel poti incerca cu o copie a celui din poza din alama/bronz. La necesarul ala de alama, probabil o sa o rezolvi mai rapid daca vii tu cu materialul si sa gasesti doar pe cineva sa faca prelucrarea.Mai sunt si diverse materiale care ar proteja impotriva campurilor magnetice, dar daca zici ca iti trebuie troliu, nu stiu cat de eficiente ar fi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines