Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orion P1415 MT se stinge la pornire


Recommended Posts

Buna seara,

 

Am acasa un televizor ORION P1415 MT, care in mod normal atunci cand sta in ST-BY are ledul de pornire rosu, dar atunci cand incerc sa-l pornesc, se stinge ledul de pornire si  se aprinde inapoi.

 

Am masurat tensiunile de iesire din sursa 11,89V si 126,14V in gol, adica atunci cand tv-ul nu este pornit. Atunci cand doresc sa aprind tv-ul aceste tensiuni scad la 0V dupa care revin la valorile initiale.

 

Am scos finalul de linii si l-am masurat si pare ok, am incercat o pornire fara final de linii, tv-ul a pornit, tensiunile nu au mai scazut la valoarea 0V si nu s-a mai stins.

 

Am scos alimentarea ce ajunge in traf (+126V, deoarece are un strap) si nu s-a stins tv-ul. Apoi am scos finalul afara si am pus un bec de 40W intre plusul general 126V si masa, becul s-a aprins insa la bornele lui am masurat +114V in loc de +126V

.

 

Apoi am incercat sa aprind becul prin final, adica am legat un fir al becului la +126V iar minusul l-am dat prin final, becul s-a aprins insa la bornele lui aveam +87V, ceea ce mi pare cam putin, asa de mare caderea de tensiune pe final.

 

Deci imi pica de la 126V la 114V pe bec si restul pana la 87V pe final.

 

Daca as pune primarul la traful linii, tv-ul s-ar oprii instant.

 

Am masurat rezistenta primarului, 1,3 Ohm.

 

Nu mi dau seama ce are tv-ul, eu ma gandesc ori sursa de alimentare, ori final de linii ori traf de linii.

 

Link to comment
  • Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest cata82

Șasiu Profilo-Terla/PT92.Nu-l mai măcelarii, dă-i pace!!Tensiunea B+ se măsoară în sarcină, nu in gol, iar aceasta se măsoară cu finalul linii decuplat cu becul montat între colector si emitor. Valoarea acesteia trebuie să fie 115V deci tensiunea de 114V este bună.Acolo ai un scurt sau un consum mărit în partea secundară a sursei.Schimbă în primul rând conzii electrolitici din sursă si BV.Verifică dacă ai scurt între pinii 4-6 ai lui TDA6107 si de asemenea verifică condensatorul ceramic din colectorul final linii, este unul albastru sau culoarea caramelei cu o valoare de 470pf-680pf/1kv.

Edited by cata82
Link to comment

Am pus un bec cu puterea 60W tensiunea a ramas la 113V. Am masurat cap acela caramel 0.8 nf apoi pe acela de 7.2 nF. Apoi am schimbat 2 condensatoare unul care era langa tranzistorul care comuta in traful de impulsuri ce comanda finalul linii , nu avea capacitate deloc, si altul ce avea capacitatea de 80uF in loc de 100uFAm pornit si acelasi defect, tv ul se opreste. Ce este de facut deoarece nu mi dau seama.cum verific daca finalul de linii este dusMie imi cam este frica sa nu se fi ars transformatorul de linii si sa dea scurt, asa am mentionat mai sus ca am pus fibalul de linii sa mi aprinda becul si l a aprins

Edited by cuza
Link to comment

Impuls sicronizare pe ce pin? Unde ?

Pe cablajul care duce la baza tranzistorului de linii. Scoate definitiv tranzistorul iar pe cablaj in baza lui trebuie sa ai impulsuri H  Daca nu ai osciloscop pune aparatul de masura pe Hz si masoara frecventa impulsurilor...trebuie sa fie 15.625HZ

Edited by mac01
Link to comment
Guest cata82

Tensiunile de alimentare final cadre sunt bune, tensiunile de 16v respectiv 45v?? Condensatorul din pinul 39 procesor este verificat/schimbat??

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines