Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Idei si sfaturi

eps

Recommended Posts

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Daca te gandesti sa-ti protejezi electrocasnicele de supratensiunea din retea, dispozitivul de alarmare e inutil. Cel mai sigur pentru asta ar fi un stabilizator de retea dimensionat dupa puterea consumatorilor.

Daca e pentru altceva dispozitivul de alarmare, sa ne spui.

Dispozitivul va echipa un autotransformator reglabil,modelul cu comutator (200-250V) si alimenteaza un consumator de 200VA .Am citit un articol in revista Conex club ,schema era cu LM 393,autorul articolului Croif C-tin,dar nu mai gasesc revista.

Nu stiu schema, dar cred ca e vorba de un comparator.

Insa, pentru doar 200VA, un stabiizator de retea de pana la 500W ar ajunge cel mult 150 lei...pana piuie comparatorul, pana vii sa muti autotransformatorul pe priza pt tensiune mai mica....

De regula, tranzistorul este pus ca sa protejeze siguranta... :rade:

P.S. Daca acel avertizor decupleaza autotransformatorul, asa cum cred ca ai specificat, atunci ok, e mai ieftin decat un stabilizator. 

Edited by Untold

O schema pentru protectie la subtensiune si supratensiune am gasit in revista Conex club 7/8 2006.

Doua operationale din capsula LM324 comanda un releu care decupleaza consumatorul atat la 180V cat si la 240V.Ca indicator vizual se foloseste un led,care poate sa fie unul cu intermitenta.

Schema nu am stiut sa o postez. Multumesc pentru intelegere.

Edit moderator:

Copiază aici link-ul BB Code (For forums) generat în dreapta paginii site-ului. Astfel imaginea postată va apărea direct pe forum.

Bine ca mi-am adus aminte, ce e BB Code, nu am stiut niciodada, nu ma interesat, dar nici n-am cautat, daca tot veni vorba, nu vreti sa detaliati, eventual si cu niste PrintScreen-uri?

post-239188-0-31195800-1461594046_thumb.jpgpost-239188-0-65681200-1461594077_thumb.jpgpost-239188-0-78157400-1461594112_thumb.jpg

Schema pentru protectie la subtensiune si supratensiune se poate vedea in aceasta postare. Am ales sa folosesc numai o parte din schema si anume semnalizarea optica. Un led de culoare rosie se aprinde atunci cand tensiunea pe consumator a depasit 232v si prin actionarea comutatorului de la autotransformatorul reglabil se poate reduce tensiunea la iesire.

Edited by eps
Guest DSN-Tuning

Salutare electronisti! As dori sa imi spuneti daca se poate face un adaptor de la HDMI la SCART sau de la HDMI la RCA (Video, Audio R+L), vreau sa conectez un Laptop si un Android TV la un televizor cu SCART/RCA (deoarece televizorul nu are HDMI). Daca se poate o schema de conexiuni sau ceva!http://koti.kapsi.fi/joposti/jgw-misc/neo-geo/scart_pinout.pnghttp://www.hdmi.org/images/inside_hdmi_cable.jpg

Va trebuie un convertor digital-analog, sunt procesoare dedicate ce fac asa ceva, costul lor este minim 14$.

Sfatul meu cumparati un convertor ce are intrare conector HDMI si ca iesire Euroscart, ca acesta:

http://www.ebay.com/itm/HDMI-to-AV-Scart-Wandler-Konverter-HD-Receiver-zu-alte-Fernsehen-Monitor-1080p/110894552219?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D36499%26meid%3Dba51e6ed5a6246aa8875929751c7db0c%26pid%3D100005%26rk%3D4%26rkt%3D6%26sd%3D120815788490

Edited by orgasmo