Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Catalin Catalinoiu

masinuta cu acumulatori,crestere performante teren

Recommended Posts

Guest Catalin Catalinoiu

Buna ziua . tocmai am cumparat o masinuta electrica pt copil.este cu 2 acumulatori cu gel de 6v si 2 motorase . doresc sa o transform cumva sa aibe mai multa putere ( putere nu viteza) pentru a urca pe un teren putin mai accidentat .ma puteti sfatui ?va multumesc anticipat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puterea e limitata de constructia masinii (cat de solida e), masa copilului (si asta va creste in continuu) si de motorul electric. Daca se schimba motorul, se poate creste puterea, dar s-ar putea sa nu reziste carcasa masinii.Ramane de vazut daca renteaza.Interesant e sa verifici caderile de tensiune pe fire, cel mai ieftin e sa le schimbi cu altele mai groase. Dar, doar daca sunt caderi de tensiune importante (peste 10-15%).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am importat ,si vindut ,citiva ani asemenea masini,carturi,motociclete cu acumulatori,nu ai cum sa le cresti puterea,din mai multe motive: 1 cel mai important,demultiplicatoarele de turatie ,unde este montat motorul/motoarele ,au rotile dintate de plastic,care nici asa nu rezista mult,se sparg sau se rupa dintii de pe rotile dintate,eu cind importam aduceam si piese de schimb.2 putere mai mare,motoare mai puternice,nu stiu cum o sa le montezi3 trebuiesc si acumulatori de amperaj mai mare4 alte relee care cupleaza motoarele,contactele trebuie sa suporte un curent mai mare.Citeva sfaturiIncarca acumulatorii cel putin o data pe saptamana,altfel se usuca gelul,chiar si pe perioada cind nu folosesti masina.Incarcatoarele sunt jalnice,incarca greu acumulatoriiPoti pune acumulatori de amperaj mai mare,pentru autonomie mai mare,in acest caz trebuie sa schimbi si in arcatorul.Vezi ca dupa o perioada cedeaza intrerupatoarele de pornit/oprit si cel care schimba sensurile de mers,se pot inlocui cu cele care se gaseau in bordul de Dacie 1310Daca masina are si telecomanda e jale.

Edited by viobio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acele mașinuțe nu sunt destinate unui teren ,,mai accidentat,, fiind și așa destul de fragile constructiv. Puteți cel mult să-i măriți autonomia, folosind acumulatori de capacitate mai mare, dar va trebui să folosiți un încărcător mai puternic, eventual un redresor auto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines