Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
elman

ESR - metru + LCFP

Recommended Posts

Vand ESR-metru + LCFP

https://www.4shared.com/photo/X95uAy3Nce/ESR_LCFP_1.html   

http://i64.tinypic.com/344fp6g.jpg http://i66.tinypic.com/2a5yyqo.jpg

Masoara:

  • [*]in circuit; [*]ESR in gama 0.000Ω – 120 Ω, rezolutie 1m Ω. Foarte stabil la masuararea ESR. [*]Protectie pe intrare in doua trepte.  Are capacitate mare  de descarcare condensatorilor  (uitati accidental  incarcati) de pana la 45A (respectati polaritatea la masurare); [*]analizor (a) foarte util  in depanarea filtrelor in П din sursele in comutatie si a filtrelor din sursele calculatoarelor. Detaliere mai jos sau pe
https://www.youtube.com/watch?v=TrXnuLtUrGw  incepand minutul  8:35. Nu mai este necesar sa scoatem condensatorii de pe placa. [*]Rezistente in c.c. cu valoare intre 0.000Ω -20Ω. Masuratoarea in curent continu ne ajuta sa facem diferenta intre un scurtcircuit pe placa si ESR-ul  unui condensator; De asemenea se pot localiza  scurtcircuitele pe placi. Un traseu cu latimea de 2mm si lungimea de 1,5cm are o rezistenta de 0.003Ω. Apropiindu-ne de zona de s.c. indicatia aparatului va fi tot mai mica. In link-ul urmator se simuleaza un scurtcircuit si se exemplifica localizarea lui , ex aici  https://www.youtube.com/watch?v=QiOpfKlUT1c  ; Incepand cu minutul 6:50, localizeaza tranzistorul in s.c. pe baza indicatiei minime a analizorului . [*]Condensatori electrolitici in gama 0.1uF – 60.000uF; [*]Condensatori  nelectrolitici  in gama 1pF(rezolutie 0.1pF)-2,2uF ; [*]bobine cu inductanta intre 0.1uH si 1H. Rezolutia pescala de uH fiind de 0.01uH. [*]frecvente in gama 0-50MHz (rezolutie 1Hz), sensibilitate 40mV, tensiune  max. 50V; [*]numarator de simboluri, util in depanarea circuitelor digitale, ex aici https://www.youtube.com/watch?v=iKwUEkZmQoI , minutul  7:35. [*]Auto power OFF la 2 min in cazul C & ESR si 4 min pentru L/C, F/P. Timpul de 2 respectiv 4 min. se contorizeaza  incepanad cu starea de repaus. Daca se fac masuratori in mod continu aparatul nu intra in starea de OFF. Inainte de intrarea in OFF cu 10 sec. afiseaza OFF. Daca in aceste 10 sec.  seapasa un buton reintra in procesul de masurare. [*]Pornirea directa in oricare din cele 3 moduri de masura (C&ESR, L/C, F/P) [*]Indicator descarcare baterie in modul ESR. [*]Consum 15mA in modurile ESR, L/C, F/P si 30mA pentru R in c.c. .  [*]Dimensiuni carcasa 113x44x24 mm.

Pret 220 lei. 

Pt. plata in cont asigur transport gratuit cu posta romana.

Edited by elman

Share this post


Link to post

Va rog sa-l retineti ca-l iau eu pt. un prieten.Eventual un nr de telefon pe MP.

Share this post


Link to post

S-a vandut, altele nu mai am. Cand vor fi disponibile voi reveni cu un anunt.

Share this post


Link to post

ce se intampla daca nu se respecta polaritatea la electrolitici (accidental)?

sa mai fac rost de ceva "cascaval" si o sa iau si eu unul

Share this post


Link to post

Protectia actioneaza in felul urmator:

-   970ms dintr-o 1000ms mosfet-ul sta deschis si orice condensator incarcat va fi descarcat prin mosfet (cazul cel mai fericit).

-   Timp de 30ms se face masuratoarea. Tensiunea de test este de 30mV. Autorul spunea intr-o postare ca in timpul efectuarii masuratorii,  “daca tensiunea la intrare depaseste 0,3V  mosfetul este deschis de catre MC”.  De aici eu am dedus  (poate in mod gresit) ca este valabil numai pentru tensiuni pozitive si am recomandat respectarea polaritatii.

-   A doua treapta de protectie se face cu cele 2 diode de pe intrare.

Share this post


Link to post

Doua buc. sunt rezervate. Valabile în continuare 8 buc.

Share this post


Link to post

Exista un manual de utilizare in limba engleza sau romana ?

Share this post


Link to post

Vreau sa multumesc public colegului elman.

Azi am primit aparatul, este foarte ingrijit lucrat si functioneaza perfect.

In sfarsit am gasit un ESR-metru pe gustul meu, multumesc ! 

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines