Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
vlad2005

telecomanda radio chinezeasca defecta la 433Mhz

Recommended Posts

Salut!Incerc sa realizez un proiect personal, o automatizare de porti. Un element important este comanda portilor pe care incerc sa o realizez folosind o telecomanda universala cu cod fix din cele cu abilitatea de clonare (nu imi trebuie clonarea). Am cumparat ceva de pe aliexpress dar se pare ca sunt probleme. La actionarea butoanelor, numai la butonul C se emite cod (il receptionez cu un receiver + arduino). Celelalte butoane cand le apas, se aprinde scurt ledul rosu si atat ca si cum ar fi resetate.Am incercat sa o restetez telecomanda (butoanele A+B simultan), face procedura de reset, dar apoi cand incerc sa memorez un cod (generez un cod similar cu cel emis folosind arduino+transmitter la 433Mhz) nu face acest lucru. Daca restaurez codul original (C+D simultan), imi merge din nou doar butonul C. Prin restaurarea codului original ar fi trebuit ca toate butoanele sa isi primeasca codul de fabrica.Cautand pe net am mai vazut oameni plangandu-se de aceste telecomenzi (care altfel arata foarte bine). Pe o postare am gasit pe cineva care sugereaza ca de pe montaj este posibil sa lipseasca doua componente.Mai jos atasez poza cu modelul de telecomanda si o poza cu montajul electronic si pozitia unde este posibil sa lipseasca piese. Poate cineva are o astfel de telecomanda functionala ca sa facem o comparatie si eventual sa incerc sa rezolv problema. Poate stie cineva de vreo schema la ele. Tin sa mentionez ca este o telecomanda foarte ieftina, e plin de ele peste tot, dar as vrea sa incerc sa gasesc o solutie, mai mult asa de hobby.Multumesc anticipat!

 

Link cu produsul 

post-183731-0-09569900-1460838289_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e mai simplu sa folosesti un receiver IR si orice telecomanda (mica) pe care o gasesti? Sau vrei neaparat pe radio ?Am facut nenumarate "proiecte" la care am folosit arduino+IR receiver si o telecomanda sony de la un casetofon.

Edited by ilzul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu daca e mai simplu neaparat. De fapt luasem si varianta aceasta in calcul. Ideea este ca, in aer liber, cred ca telecomanda trebuie îndreptată catre senzor, nu este ca intr-o camera unde merge telecomanda si daca este intoarsa invers fata de senzor. Mi-ar trebui cu siguranta doi senzori, unul catre interiorul curtii, celalalt catre exterior. Deci nu cred ca ies prea ok per ansamblu.Nu ar fi fost o problema daca aveam cod pe toate butoanele sau macar pe A si B. Faza este ca pot gandi o logica si cu apasare pe un singur buton, dar imi limitez posibilitatile de manipulare a portilor, ceea ce nu doresc. Ca daca voima ceva simplu, luam kit gata cu telecomanda si releee gata facut. In plus imi si place sa fac singur cat mai mult.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am rezolvat problema cu aceasta telecomanda. Ar trebui schimbat topicul, telecomanda nu este defecta, cel putin nu a mea.In esenta, nu puteam sa  programez folosind semnal generat cu arduino, pentru ca transmiterul are o putere foarte mica, chiar daca tineam telecomanda lipita de transmiter nu avea semnal suficient.Rezolvare: am atasat o antena de 17 cm (fir drept de cupru) la transmiter. Dupa asta am putut sa programez butoanele pe acesta telecomanda. Mentionez ca si in aceste conditii telecomanda trebuie tinuta foarte aproape de antena.

In rezumat, o telecomanda din aceasta poate fi programata folosind cod fix generat cu arduino+ librarie RCSwitch cu conitia ca la transmiter sa se ataseze o antena. La 433Mhz trebuie una e aproximativ 17cm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines