Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest mcdevil

TV Megavision DMQ-2035

Recommended Posts

Guest mcdevil

Salutare Elforum!

 

Am un tv Megavision DMQ-2035 cu deflexia arsa. E arsa si rezistenta de pe H si nu stiu exact valoarea ei, arata de 560Ohm ? Merge pusa si una de 2W in locul ei?

La fel si bobina L-102 normal trebuie sa fie 1mH nu e asa? La masurare e de 0.09mH. Nu stiu nici ce rezistenta ar trebui sa aiba, la masurare arata 0.3 Ohm.

 

Multumesc.

Link to post
Share on other sites

DMQ nu este un tv pretentios. Schimba bobina cu orice alta bobina, sa fie de la un tub cu aceeasi dimensiune si aceeasi grosime a lampii. La orizontala nu prea vei intalni probleme...la verticala sa fi atent. Acolo ai doua bobine care se pun cateodata in paralel sau in serie...Trebuie sa masori inainte bobinele si sa vezi cum sunt legate.

Link to post
Share on other sites

Am pus pe picioare acest tv,defect str sursa,dioda protectie in scurt si final linii! Am inlocuit str-ul,am eliminat dioda si am inlocuit finalul cu un d1555! Tv-ul functioneaza perfect,problema e aceea ca mi se pare ca finalul linii lucreaza prea fierbinte,e normal acest lucru la acest tip de sasiu? Multumesc!

Link to post
Share on other sites

Pana in 60 grade nu sunt probleme. Puteti masura temperatura cu un aparat care are si sonda de temperatura. Nu este foarte exacta masuratoarea dar e pe acolo. Posibil si finalul care l-ati pus sa nu fie de calitate. Nu aveti unul din recuperari?

Link to post
Share on other sites

Tare mi-e teama sa nu fie vb de vestita problema cu spirele-n scurt bobina deflexie orizontala.......ideea e ca bobina arata bine!

 

Nu cred ca sunt spire in scurt , o bobina cu spire in scurt pe orizontala scoate fum de regula si se innegreste locul unde s-a produs scurtul , plus de asta finalul linii lesina in max cateva minute din cauza supraincalzirii. Cauza probabila a incalzirii finalului la dvs. este fie proasta lui calitate fie comanda defectuoasa. Am intalnit un defect asemanator la un Goldstar care avea uscat condensatorul de filtrare a tensiunii de alimentare a etajului driver.

Link to post
Share on other sites

Ajunge la o temp la care nu poti tine mana pe radiator,dar functioneaza bine! Il las asa....cu toate ca mi-e cam frica sa nu intre in scurt si sa imi prapadeasca str-ul! Multumesc!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines