Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzor subwoofer auto GAS


Postări Recomandate

buna seara,un prieten a cumparat din targ un difuzor de subwoofer ars la un pret de nimic,a mers cu difuzoru la un "specialist" si contra sumei de 50 de lei chipurile la bobinat.l-am legat pe amplificatorul meu (crunch mxb 4125) si dupa aproximativ 2 minute de ascultat cam la 60-70 % din puterea amplificatorului a cedat.sincer ma asteptam la asta.e cineva pe forum care poate repara acest difuzor?atasez si cateva poze.

Posted Image 

Posted Image 

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Ai avut dreptate sa te astepi la pocnirea ( arderea ) bobinei difuzorului , la cum arata bobina aia nici nu e de mirare si aici ma refer doar la cum a fost construita bobina aia

 

Din ce observ partea inferioara a bobinei ori a lovit la baza piesei polare ......ori nea dorel bobinatorul a indoit tabla aia asa din cine stie ce motive .......

 

Asta este .........50 de ron a dat de 50 de ron a facut treaba .............

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

nu vin sa iau apararea lui nenea bobinatorul dar poate ar trebui sa te gandesti cum era reglat amplificatorul ala pt ca e un amplificator mediocru cu performante indoienlice

 

daca vrei sa bobinezi un difuzor si sa mearga ca nou apeleaza la claudiu urban

Link spre comentariu

Sunt curios cam cati W a consumat difuzorul ala ...la 70% volum?

Este un difuzor tampit.....degeaba are sasiul ala care iti ia ochiii...(daca ii dai un varf de ciocan cred ca se sparge ca portelanul).

Eu vad numai materiale ieftine ..in constructia lui. Din ce vad eu ..bobinarea a fost foarte bine facuta,spira langa spira.

Nu stiu cate straturi are bobina ...dar cred ca nu ii poti pune nici sarma de diametru mai mare pentru ca nu iti mai intra in intrefier.

Ala e un difuzor de maxim 150w...daca este de 12inch.

Bobinatorul ...poate a folosit o  sarma cu izolatie proasta.

Deci..clar difuzorul ala nu razista la mai mult de 150w..mai ales la frecvente sub 40hz.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Doar pentru ca bobinarea a fost facuta spira langa spira , nu inseamna ca este o bobina corect facuta pentru acel difuzor.

 

Difuzorul in cauza avea original o bobina dubla 2X4 ohm si era bobinata una pe exteriorul suportului iar celealta pe interior pentru ca din poze se vede ca intrefierul este destul de larg .

 

Tentativa aia de bobina refacuta este o gluma proasta care nu respecta nici pe departe specificatiile bobinei originale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări