Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Kenwood


Guest zeus

Recommended Posts

salutare tuturor.am un amplificator kenwood care scoate 110w in 8 ohmi functioneaza foarte bine dar dar este un mic aragaz.am vrut sa vad ce se incalzeste asa tare si i-am dat capacul jos .ce am vazut m-am speriat o punte redresoare 5A 200v care se incinge rau la volum mare dar nu se arde,tranzistori prefinali care stau incinsi chiar si fara semnal,mentionez ca nu au radiatoare si nici nu exista loc ca sa pun.astea sint doua probleme si mai exista doua dar astept niste sugestii pt remediere

Link to comment
  • Replies 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

se incing prefinali 

vreau sa schimb puntea redresoare cu una 25A  200v asa cred ca rezolv problema ,prefinali sint sa1535,sc3944 daca pun alti tranzistori reduc din disipatie

Link to comment
Guest viobio

Schimba tu tranzistorii aia si o sa vezi cum nu o sa mai functioneze ampul,daca nu ai loc de mici radiatoare,lasa asa ampul,o sa msi functioneze mult si bine daca a functionst pina acum.Ce model este?Cam toate Kenwood lucreaza cu unele componente fierbinti,economie tipic japoneza din anii 75..95.

Link to comment

ka 7010

eu vreau sa reduc din caldura fara sa afecteze

macar puntea redresoare sa o schimb mi se pare o gluma prosta 5A

pe partea de alimentare sint niste rezistente de culoare albastra banuiesc ca sint bobinate pt ca degaja o caldura mare ele sint doar de 1w 3k9 urmate de zener pe bara de +si bara de- daca le schimb cu pelicula carbon sau metalica ca am inteles ca disipa m-ai putin

Link to comment

Puterea disipata pe puntea redresoare nu ai cum sa o schimbi indiferent cat de mare punte pui in loc, mai bine ii atasezi un radiator; (exceptie ar face o punte Schottky dar la cat costa varianta este exclusa).

Sau, na, schimba puntea cu una mai mare (dar evita chinezariile dubioase), si oricum pune-i un radiator.

La fel, puterea disipata pe R de 3,9K/1W nu ai cum sa o micsorezi (si nici nu ar trebui) dar este bine sa le inlocuiesti cu R de aceeasi valoare la 3W. Partea ca daca sunt din carbon sau pelicula metalica disipa mai putin este o tampenie.

Pune radiatoare si pe prefinali; loc este asa ca vor reduce temperatura tranzistorilor cu multe grade.

Verifica lipiturile de pe spatele placii, este posibil sa fie multe imbatranite.

Cum puterea disipata nu va scadea - cantitatea de caldura degajata fiind aceeasi (indiferent ce piese se folosesc sau cat de calde sunt fiecare), poti pune un ventilator in cutie sau (de proba) poti sa o lasi fara capac.

Edited by shambala
Link to comment

puntea redresoare are radiator dar este minuscula pt 100w 8ohmi daca as pune boxe de 4 ohmi

in privinta rezistentelor tot ampliful este facut cu rezistente in codul culorilor iar in partea de alimentare sint rezistente albastre inscriptionate si banuesc ca sint bobinate pt ca alfel nu se puteau incalzi de nu poti tine un deget pe ele

Link to comment

Am vazut in poze, poti sa ii adaugi f usor un radiator mijlociu.

Trebuie sa intelegi ca puterea disipata - respectiv caldura degajata, sunt determinate de calculul schemei si NU conteaza cat de mica sau mare este componenta.

Daca pui o componenta mai mare fizic sau racita mai bine, capabila sa disipe mai multa - sau mai usor caldura, ea va functiona mai putin fierbinte, dar cantitatea de caldura disipata [in carcasa] este aceeasi. 

Ideea este - intai -  sa nu ai componente prea fierbinti,

iar apoi ca evacuarea mai buna a caldurii din carcasa va ajuta si va tine toate componentele mai putin calde. Solutia extrema este o ventilare fortata, iar cea mai modesta este inaltarea picioruselor cu inca 2 cm.

Edited by shambala
Link to comment

banuesc ca japoneji au subdimensionat rezistentele ori apus asa ca sa incalzeasca ceva prin zona

Sunt usor subdimensionate, cum a explicat Viobio mai sus.

Nicodata nu se cauta incalzirea voita a vreunui reper in amplificatoare.

Edited by shambala
Link to comment

o sa incerc sa maresc rezistentele din alimentare la 3w treaba cu ventilator o refuz e un amplificator de casa  nu imi plac ventilatoarele ,sa vad cum fac cu radiiiatoarele

doua trafuri capsulate 42v

Link to comment

Pune rez bobinate în corp ceramic, chiar şi la 5W, le laşi cracii mai lungi. Puntea o poţi pune oricît de mare, se va încălzi mai puţin sau deloc faţă de cea actuală, numai să nu fie pocnitoare. Verifici prin comparaţie cu multimetrul pe scala cu semnul ''diodă'' căderea pe joncţiuni, cu cît e mai mică tensiunea indicată, cu atît e mai capabilă în curent dioda, faci comparaţie cu o punte sau diode în care ai încredere. Multe chinezisme au diode 1N400x în interior, chiar dacă scrie pe ele 50A.

Probabil ampliful e gîndit să se defecteze după un timp ca să susţină consumerismul. Doar românii speră să lase moştenire o sculă japoneză la nepoţi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines