Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
Guest miki moldovan

Problema cooler amplificator

Recommended Posts

Guest miki moldovan

salut !am si eu o problema,ca sa spun asa ,cu un amplificator recent cumparat (de la cineva)un amplificator SU-X320Problema este ca,de exemplu cu cat dau muzica mai tare ,sau cu cat e bassul mai mare,coolerul incepe sa se invarta tare,si daca ajung de exemplu la o anumita putere mai mare,se opreste si intra in modul de protectie.Nu pot sa zic ca am incercat la un volum "exagerat" ,dar cand dau mai tare gen,se intampla ce se intampla,dar cand e incetut,nu are nimic(adica destul de incet)ar fii vreo problema ? se poate rezolva ceva ? ati avea ceva idei? am nevoie de putin ajutor,sper sa se poata face si cevamultumesc !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu spui nimic de impedanta boxelor...daca sunt pe 4 ohmi, se va lasa cu fum pana la urma. Acelasi sistem de racire (radiator ieftin si cooler cu turatie variabila in functie de volum)  il am si eu intr-un amplif, tot Technics (dar ceva mai fortos) si nu mi-a facut niciodata figuri...evident pe boxe de 8 ohmi. Cred ca ampliful/coolerul sunt bune...dar ai pus boxe de 4 ohmi la el.

Edited by marius75

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest miki moldovan

imi cer scuze ca nu am specificat totul necesar...deci sa inteleg ca ar trebui sa leg boxe mai puternice incat sa nu mai aiba treaba coolerul ?edit* as putea primi niste propuneri legat de difuzoare ,incat sa fie fara probleme situatia in final? statia este de 300w ,2 cai ,ce ar merge legat cum trebuie la el(putere + impedanta) mersi frumso

Edited by miki moldovan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest miki moldovan

deci sa inteleg ca dupa ce pun boxele respective ,de 100W + nu o sa se mai opreasca la putere mare ventilatorul ,si pe langa am si 3 sateliti,di ei de 8 ohmi,ma gandesc ca nu incurca daca sunt legati si ei nu ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt de acord ca probabil boxele sunt pe impedanta de 4 ohm si amplificatorul nu e suficient de puternic pentru ele, dar e posibil sa fi suferit si o reparatie de-a lungul timpului si realmente sa aiba si el o problema.    Sau poate a conectat si un subwoofer pasiv si deja e prea mult. As face proba cu niste boxe pe 8 ohm, dar pe termen lung solutia e inlocuirea amplificatorului.  

 

Apropo, amplificatorul cantareste 5 kile si consuma sub 200w, dar el scoate 300w, asa scrie in manual ?  :reytre

Edited by rochester21

Share this post


Link to post
Share on other sites

deci sa inteleg ca dupa ce pun boxele respective ,de 100W + nu o sa se mai opreasca la putere mare ventilatorul ,si pe langa am si 3 sateliti,di ei de 8 ohmi,ma gandesc ca nu incurca daca sunt legati si ei nu?

Cum sa legi inca 3 sateliti la un amplif stereo? II pui doua boxe cu impedanta de 8 ohmi, putere peste 50W si atat.

Din prima postare am inteles ca ventilatorul se opreste la volum mare, dar tot acolo scrii ca intra "in modul protectie"..aceasta exprimare este folosita de obicei vis-a-vis de etajul final, atunci cand nu mai scoate nici un fel de sunet pe iesire. Trebuie sa fii mai explicit...se opreste doar ventilatorul sau intra si etajul final in protectie?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest miki moldovan

@rochester : despre asta nu stiu ce sa spun,legat de trraba cu reparatia amplificatorului in trecut,dupa cum spuneam,l-am 'achizitionat' de la [email protected] : deci,pun de exemplu o piesa,si cu cat dau mai tarr volumul,dintr-o data vrntilatorul incepe sa se invarta tare,si in final sa se opreasca,si la fel si sunetul ,amplificatorul ramanr pornit ,dar fara sunet,iar daca il opresc si pornesc iar,sunetul merge ,dar din nou daca e la o putere mai mare,incepe de la capat actiunea.si la piese cu bass mai ales,cu cat e bassul mai mare(si daca volumu e mai incetut) cu atat se porneste mai rpede ventilatorul si face aceeasi actiune ca si cea explicata putin mai sus,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Amplificatorul functioneaza corect, utilizarea lui este incorecta.Cel mai degraba impedanta boxelor este (cred) sub cea minima recomandata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

abia la a 9-a postare am aflat in sfarsit in mod clar ce se intampla

pune-i doar doua (nu trei asa cum ai spus mai sus) boxe de 8 ohmi si nu o sa mai ai probleme

noroc ca aparatul este bine protejat ca altfel......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pune-i boxe pe 8 ohmi. Iti intra in protectie tot etajul final, automat se opreste si coolerul, fiind alimentat tot prin etajul final. Posibil ca sa intre in protectie si cu 8 ohmi daca exagerezi cu volumul...trebuie sa-ti fixezi a limita...50W nu reprezinta cine stie ce, mai ales daca stai la casa. 

Majoritatea constructorilor seteaza pragul pentru declansarea protectiei, inainte de aparitia distorsiunilor deranjante la ureche.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines