Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
daniels

Akai AM 2800 - restaurare

Recommended Posts

Am gasit printr-o intamplare - fericita zic eu - un Akai Am 2800 complet, cu carcasa buna si care poate fi reconditionat.

 

Starea (vizuala) in care se afla acuma este urmatoarea:

- pe un canal lipsesc finalii, rezistentele R16 si R17 (150R) au fost schimbate, tranzistorul TR5 (C945) si rezistenta R14 (820R) din superdioda au fost schimbate. Sub R14 am gasit urme usoare de afumare.

- pe celalat canal sunt finalii, dar B554 a fost inlocuit cu B600. 

 

Am sa schimb finalii cu MJ21193/4. Multumesc Leco!

Orice sfat este binevenit si le multumesc de la inceput celora care isi vor spune parerile!

 

Manualul de service l-am descarcat de aici http://data.manualslib.com/pdf4/91/9015/901497-akai/am2800.pdf?d3d743c1926a813fe43595fbdcadafe0&take=binary

 

Niste poze cu interiorul si o schema mai simpla numai cu etajul final

 

Posted Image
 
 
 
 
 
 
Posted Image
 
Posted Image
Edited by daniels
Link to post
Share on other sites

Guest Hobbyzaurul

Pacat ca si-a bagat altcineva nasul inainte...eu unul,as schimba toti condensatorii electrolitici chiar daca acestia par buni,as reconfigura cablarea;la cum arata acum lasa de dorit...si as reface toate lipiturile doar ca sa ma asigur ca nu-mi scapa niciuna rece.As incerca sa pastrez potentiometrii originali,i-as schimba doar daca nu se mai pot curata.Nu stiu cum arata tabla amplificatorului dar in caz ca necesita interventie,as slefui-o intr-o singura directie si as aplica doua straturi de lac transparent,nu as vopsi-o.Oricum...frumoasa bijuterie,merita deranjul! Succes!

Link to post
Share on other sites

Cablarea este cea originala, nu cred ca s-a umblat acolo, aveau un stil inconfundabil de a invarti capatul cablului, Carcasa superioara este din pacaj furniruit

*Am gasit printr-o intamplare - fericita zic eu*----Puteti detalia putin va rog(daca l-ati cumparat imi puteti spune ce suma ati dat pe el?)Multumesc.

PS:Scuze pentru offtopic

2 beri, persoana stia ca adun vechituri

Link to post
Share on other sites
Guest Hobbyzaurul

Trebuie neaparat sa salvezi acel furnir sub orice forma! Am intalnit in trecut,intr-un targ,un amplituner  Sansui cu furnir de nuc...cineva l-a masacrat,lipind mocheta ieftina peste frumusetea aia de furnir

Link to post
Share on other sites

O dată cu schimbarea cond electrolitici din calea de semnal, poţi înlocui pe cei de valori mici (max 10uF) cu unii nepolarizaţi cu folie metalizată gen MKT.

Wima face unii cu 5 şi 7mm între craci. De exemplu, cel de 0,1uF de la corecţia de medii, cel de 0,47uF de la intrarea amplifului final... etc.

Cond boostrap de 33uF nu e critic ca valoare, poate fi şi de 47uF, se lungeşte un pic bîlbîiala la pornire, dar protecţia cu releu maschează asta. Eventual măreşti R43 din protecţie la 47...68k.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines