Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala termica ARISTON UNO 24MFI


Postări Recomandate

Am o centrala Ariston uno , cu scimbator de caldura incorporat .La o folosire a apei menajere peste caldura , intra in avarie , dupa 3/4 comenzi de acm . Adica pornit apa calda , oprit apa calda .Am obs ca intra in avarie si dupa 3/4 comenzi de apa menajera cu caldura oprita .Am demontat comutatorul de apa menajera /caldura , l-am curatat , acolo este si fluxostatul . Am demontat mecanismul cu motoras electric al comutatorului de acm/caldura , am curatat cuntactele . Am demontat pompa de recirculare , am curatato .Fenomenul se mentine . Pe caldura nu intra in avarie .Ma gandeam sa schimb si releele , dar daca era vreunul defect , nu cred ca mai mergea deloc . M-am gandit si la termostate , dar cand e sa mearga , merge foarte bine , moduleaza flacara , in functie de cerinta acm .O parere ceva .Va multumesc .

Editat de vergil
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Daca fluxostatul s-ar bloca mai degraba nu ar porni pe ACM sau in momentul inchiderii robinetului la chiuveta, centrala ar contiunua sa mearga cu flacara aprinsa pana s-ar supraincalzi si ar decupla prin protectie la supratemperatura.

Nu stiu exact modelul(poate puneti vreo poza), dar ar trebui sa aiba si un senzor de temperatura pentru ACM care in momentul in care se incalzeste, se intrerupe si de aici si avaria(dupa ce se raceste isi revine). In cartea tehnica ce scrie la acel tip de avarie?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

-  scuze din nou, aici am vrut sa intervin in topic si din viteza am postat linga, va rog poate cineva ma poate ajuta cu un transformator de alimentare pentru o placa electronica de centrala termica Aristorn  mi/ffi ,  tensiuni : primar 220vca , secundar   24vca si 220vca dimensiuni cam 5cm. pe 5cm., de mica putere 100mA pe 24v si , sa zicem , 1mA pe 220v in secundar , va rog urgent, stima

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări