Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala termica ARISTON UNO 24MFI


Recommended Posts

Am o centrala Ariston uno , cu scimbator de caldura incorporat .La o folosire a apei menajere peste caldura , intra in avarie , dupa 3/4 comenzi de acm . Adica pornit apa calda , oprit apa calda .Am obs ca intra in avarie si dupa 3/4 comenzi de apa menajera cu caldura oprita .Am demontat comutatorul de apa menajera /caldura , l-am curatat , acolo este si fluxostatul . Am demontat mecanismul cu motoras electric al comutatorului de acm/caldura , am curatat cuntactele . Am demontat pompa de recirculare , am curatato .Fenomenul se mentine . Pe caldura nu intra in avarie .Ma gandeam sa schimb si releele , dar daca era vreunul defect , nu cred ca mai mergea deloc . M-am gandit si la termostate , dar cand e sa mearga , merge foarte bine , moduleaza flacara , in functie de cerinta acm .O parere ceva .Va multumesc .

Edited by vergil
Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca fluxostatul s-ar bloca mai degraba nu ar porni pe ACM sau in momentul inchiderii robinetului la chiuveta, centrala ar contiunua sa mearga cu flacara aprinsa pana s-ar supraincalzi si ar decupla prin protectie la supratemperatura.

Nu stiu exact modelul(poate puneti vreo poza), dar ar trebui sa aiba si un senzor de temperatura pentru ACM care in momentul in care se incalzeste, se intrerupe si de aici si avaria(dupa ce se raceste isi revine). In cartea tehnica ce scrie la acel tip de avarie?

Link to comment
  • 2 weeks later...

-  scuze din nou, aici am vrut sa intervin in topic si din viteza am postat linga, va rog poate cineva ma poate ajuta cu un transformator de alimentare pentru o placa electronica de centrala termica Aristorn  mi/ffi ,  tensiuni : primar 220vca , secundar   24vca si 220vca dimensiuni cam 5cm. pe 5cm., de mica putere 100mA pe 24v si , sa zicem , 1mA pe 220v in secundar , va rog urgent, stima

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines