Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
gigatel30

Tranformator linii Sony

Recommended Posts

Buna ziua tuturor.

Am un TV SONY KV-25R1K cu sasiu BE5 si acum 2 zile s-a auzit o pocnitura dupa care s-a oprit. L-am desfacut, l-am pornit si merge normal dar dupa un minut a pocnit si am vazut unde este "buba". A facut o descarcare la traful de linii la jumatatea gatului prin care iese fisa de FIT. In acel loc gatul de plastic are ca niste basici topite si banuiesc ca sunt carbonizate. In poza am marcat cu rosu zona cu probleme (poza nu este a mea).

 

As vrea sa stiu daca se poate curata zona carbonizata apoi sa o izolez cu ceva silicon sau cu un pistol cu plastic topit sau daca nu poate gasesc pe la cineva un traf HR 7364 echivalentul originalului FBT 8-598-98000.

Mentionez ca pana sa apara problema imaginea era putin "largita" si cand si cand se largea brusc mai tare dupa care revenea la dimensiunea normala ca niste palpaieli.

post-241587-0-31859900-1459844650_thumb.jpg

Edited by gigatel30

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luati legatura cu domnul Toni Marginean...ca poate va serveste dansul cu vreun traf (numai daca are).

 

Va doresc mult succes !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puteti sa incercati sa izolati traful cu plastic topit. Nu mai porniti aparatul pana cand verificati daca tensiunea +B este in regula si izolati/schimbati trafo linii.

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

trafo se gaseste greu si daca se gaseste nu e la parametri si e scump .Am gasit la Electronic Service la dmn. Ilas si a fost nevoie de reglat geometria din service. Am un prieten care le rezolva cu un baton de salam negru de le termopane , merg bine ,mi-a facut si mie destule si au mers cele cu descarcari dar asta daca are probleme cu dimensiunea pe orzontala cred ca trebue inlocuit .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt periculoase trafurile cu descarcari...o descarcare gresita si adio procesor, memorie, jungla, etc...nu pui niciodata baza pe ele.

Edited by mac01

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se izolează cu silicon sanitar transparent,neapărat marca Ceresit,iar după izolare se lasă 24 de ore la uscat :96 Satisfacție garantată :reytre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vad ca intr-un anunt tot postat de dvs acum ceva vreme...va oferit domnul Toni Marginean un traf echivalent pin la pin..adica e vorba despre un traf: Hr 7245....

De nu il vreti pe acesta daca domnul Toni va zis ca e echivalent pin la pin...adica fara sa fie nevoie de nici o modificare.... :scarpin 

Dati un click aici : http://www.elforum.r...-linii-hr-7364/

Edited by FLORIN IORDACHE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines