Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
Guest sunflower

Echipamente care pornesc după ce se încălzește o piesă de pe PCB

Recommended Posts

Guest sunflower

Salutare tuturor.

 

În primul rând, nu știu dacă am postat în secțiunea potrivită, poate ar fi trebuit să postez la IT (Hardware), dar ce vreau eu să fac este de fapt depanarea unui echipament.

 

Am un docking station Lenovo, care are următoarea problemă: placa de rețea nu se activează decât dacă încălzesc (cu o stație de lipit electrică sau cu un „creion” Dremel pe gaz) o componentă de pe PCB. Fluxul de aer este concentrat pe o zonă restrânsă datorită orificiului mic prin care este suflat aerul, dar cu toate astea nu reușesc să identific care piesă e de vină, de fapt eu suspectez o una (cea încercuită cu roșu în prima poză), dar e posibil să fie de fapt de vină piesele mici de lângă ea, sau piese de pe partea cealaltă a PCB-ului (zona încercuită cu albastru din cea de-a doua poză).

 

Cum spuneam... am atașat două poze, într-una am făcut un cerc albastru al zonei pe care trebuie s-o încălzesc și asupra căreia trebuie să insist ca să pornească placa de rețea, și în cealaltă am făcut un cerc roșu al zonei pe care trebuie s-o încălzesc dar asupra căreia nu e nevoie să insist la fel de mult (sunt suficiente 3-4 secunde cu creionul Dremel) ca să pornească placa de rețea. Cele două zone sunt de o parte și de alta a PCB-ului, adică „spate în spate”.

 

După ce încălzesc zona și conectez alimentarea la docking station, placa de rețea e văzută de laptop și rămâne activă până ce scot alimentarea de la docking station, după care trebuie să repet procedura dacă vreau să meargă iar placa de rețea.

 

Dacă vă întrebați de unde am știut că trebuie să încălzesc PCB-ul pentru a porni placa, trebuie să mărturisesc că ideea nu-mi aparține - mai am un echipament defect, respectiv o placă de sunet Creative Soundblaster Audigy 2 NX, care se comportă la fel - pornește doar dacă încălzesc o anumită piesă, și am descoperit această modalitate de a o porni după ce am făcut multe săpături pe net. Placa respectivă nu o mai folosesc momentan, deși mi-ar plăcea s-o repar. Acum însă trebuie să mă concentrez asupra acestui docking station.

 

Mulțumesc pentru orice informație care îmi poate fi de ajutor. :)

post-189970-0-31366600-1459795698_thumb.jpg

post-189970-0-79077300-1459795702_thumb.jpg

post-189970-0-31966100-1459795882_thumb.jpg

post-189970-0-50014900-1459795886_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines