Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Crestere presiune apa centrala Feroli F24


Recommended Posts

  Va salut !

 

Am un prieten care are urmatoarea problema la care nici el nici eu nu vedem solutia :

  - sa desprins caloriferul din bucatarie , unde este si centrala , din perete . Avand robineti pusi pe calorifer si pe tur si pe retur , i-a inchis , a demontat tevile si a fixat caloriferul . Numai ca unul din robineti , cel de pe tur nu prea inchidea f.bine . Dupa incarcare , aerisire la toate caloriferele , in functionare creste presiunea de la 1,2 la 2,5 destul de repede , ne lasand-o mai mult . In instalatie nu are nici un sistem de aerisire mai inalt decat centrala , decat vasul de expansune din ea . Centrala a functionat f.bine pana la episodul asta .

  Vasul de expansiune se aeriseste ? cum ? cat ? Pana una alta am ajuns la parerea sa-i puna pe caloriferul de la baie un aerisitor automat la o inaltime mai mare sau egala cu  centrala .

 

  Daca aveti idee cum se poate rezolva ...spuneti-mi .

 

  Cu multumiri ,

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

E treaba de profesionist....la mine au verificat o presiune in vasul de compensare (exista o mufa la partea de sus a centralei).Din cite am inteles exista o membrana si pe o parte exista presiunea apei iar in cealalta parte aceasta contrapresiune care face compensarea.

Link to comment

Daca aerisesti vasul de expansiune, faci o mare prostie. Cresterea presiunii in centrala, se datoreaza mai degraba, pierderii pernei de aer. In acest caz trebuie refacuta perna de aer din vasul de expansiune, introducind aer in el(vas). Aerisitoare sint pe fiecare calorifer in parte, pentru a elimina aerul din ele(calorifere). Aerisitorul automat nu trebuie montat mai sus decit centrala.

Edited by GEO 53 BN
Link to comment

Pe vasul de expansiune exista un ventil (similar cu cel auto). Reduci presiunea din instalatie aproape de zero,dupa care bagi presiune cu o pompa auto in vasul de expansiune prin acel ventil pana la 1 bar. Deschizi robinetul de incarcare cu apa a instalatiei pana ajungi la presiunea 1,8-1,9 Bar. Inchizi robinetul de incarcare si urmaresti presiunea din instalatie sa nu depaseasca 2,2 Bar. Succes.

Link to comment

Pe vasul de expansiune exista un ventil (similar cu cel auto). Reduci presiunea din instalatie aproape de zero,dupa care bagi presiune cu o pompa auto in vasul de expansiune prin acel ventil pana la 1 bar. Deschizi robinetul de incarcare cu apa a instalatiei pana ajungi la presiunea 1,8-1,9 Bar. Inchizi robinetul de incarcare si urmaresti presiunea din instalatie sa nu depaseasca 2,2 Bar. Succes.

 

Va multumesc mult pentru raspunsuri . Cu informatiile de la GabiLungu , macar pune centrala in conditiile initiale de lucru , apoi aerisind corect caloriferele ......om mai vedea .  Mentionez ca , in mod normal , cu instalatia rece nu avea decat 1,2Bari .

  Revin cu un mesaj si daca merge si daca nu !

 

  Cu stima ,

Link to comment

umple centrala la 1 bar, inchide robinetul de apa rece si cel de apa calda, porneste centrala pe caldura si vezi daca mai creste mult, asa vezi daca vasul de expansiune are aer destul in el, daca nu mai ceste mai mult de 1 bar peste cea initiala deschide doar robinetul de apa calda si un robinet de la o chiuveta pe apa calda si vezi daca scade presiunea, daca scade verifica robinetul de umplere, eu banui ca e de la el, am patit-o cu multe centrale asa, daca nu scade presiunea incearca sa deschizi robinetul de apa rece si vezi daca creste repede

Link to comment

Sa zicem ca robinetul de umplere a instalatiei ar avea scaunul uzat,in acest caz presiunea ar creste foarte lent,nu relativ repede. Numai in cazul pierderii pernei de aer, presiunea creste foarte repede. Daca nu este aer deloc in vasul de expansiune, la deschiderea robinetului, se poate intimpla ca presiunea sa creasca atit de repede, incit supapa de siguranta sa se deschida. Probabilitatea ca scaunul robinetului de umplere sa fie uzat, este foarte mica. Nu in fiecare zi umpli instalatia cu apa ca sa apara uzura.

Link to comment

gresesti, sa vezi cand garnitura e crapata cum creste in 1-2 minute pana da afara supapa de siguranta.......

Despre ce robinet vorbesti? Ce garnitura crapata?  Robinetul de umplere (din cite stiu eu) se afla in partea de jos a centralei(sub centrala) si este foarte mic. Are o rozeta asa de mica ,ca abia poti inchide sau deschide robinetul. Singurele garnituri, sint de fapt, niste O-ringuri pe tija robinetului. Cred ca vorbim de lucruri diferite.

Link to comment

oring am gasit la immergas, ariston are o garnitura un pic mai mica decat la obertain, oringuri am gasit foarte multe crapate, alte centrale nici nu au garnitura, inchid metal pe metal, la ultimul ariston cu robinetul dus crestea presiunea de la 1 la 3 bari in un minut, defectul a aparut la fel ca la colegul de mai sus, dupa ce a golit centrala sa mute un calorifer la umplere a inceput sa creasca foarte repede presiunea chiar daca inainte a mers perfect

Edited by Florian Ciobanu
Link to comment

Eu am o centrala Beretta instalata din '99 care de abia prin 2009, a inceput sa picure pe la tija robinetului de umplere. Am schimbat O-ringurile si cred ca o sa mai mearga inca pe atita,daca,bine-nteles,nu intervine vreun defect care sa justifice schimbarea centralei.

Link to comment

Va salut !

 

 A avut noroc !!! A urmarit sfaturile date aici , a bagat presiune in vasul de expansiune pana la 1,2 Bari ( asta dupa ce scazuse presiunea pana la 0,2 ) , a aerisit instalatia si....gata .  A lasat-o sa functioneze o ora si jumate , iar presiunea nu a crescut mai mult de 1,8 Bari . A ramas sa-i mai puna ceva apa .

 

  Va multumim pentru interesul acordat si sfaturile date problemei .

 

Cu stima ,

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines