Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf UPS


ASZ12
 Share

Recommended Posts

salut!

tocmai am facut rost de un traf de ups si eram nedumerit cu alimentarea deoarece nu stiam cum sunt facute legaturile pe sub izolatie,am fost nevoit sa rup izolatia exterioara si m-am lamurit repede,un fir de la primar era legat impreuna cu unul de la secundar,le-am ,,despartit'' si am alimentat,rezultatul   (0-32,8) - (0-32,8),acum ,ce ma intereseaza,as vrea sa reduc tensiunea la iesire,cum pot face asta,sa scot din spire iese din discutie (sa-l desfac), sa-l alimentez printr-un alt traf care scoate pe secundar aprox 200v ar fi singura optiune pe care o vad...as dorii un pic de ajutor !!

multumesc !

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

nu stiu cati acumulatori avea mi se pare ca unul dar ce am omis eu sa spun este ca mai are o infasurare ce scoate aprox 1,6V ,pe mine ma intereseaza sa am in secundar 15v-0-15v,daca ar merge sa inseriez primarul cu infasurarea de 1,6v poate ca m-as apropia...

Edited by ASZ12
Link to comment
Share on other sites

Vezi că trebuie să mai aibă o înfăşurare de 12V, ce încărca acumulatorul, aceea se poate lega în antifază cu primarul, dar eu cred totuşi că acel UPS avea doi acumulatori şi lucra la 24V. Trafurile de UPS-uri de 12V ,,scot,, de obicei cam 2 x 7V când sunt alimentate invers. De ce nu pui totuşi o poză cu traful ăla ? O încarci pe Imgur gif (nu trebuie creat cont) şi copiezi link-ul BB Code (For forums) aici.

Link to comment
Share on other sites

este posibil,nu stiu,cert este ca modul de legare era asa: firul albastru cu papuc avea rezistenta cea mai mare,masurata cu restul firelor negru, maro, rosu,ele fiind toate trei in soclu tata (mufa tata),iar infasurarea cu fire negre de pe partea cealalta are 1,6v (ea este separata de restul),dupa ce l-am desfacut am vazut cum erau legate,albastru era inceputul iar sfarsitul bobinei se lega la firul negru care este inceputul bobinajului cu sarma groasa (1,5 cred),deci un fir din primar se lega la un  fir din secundar insa acum le-am separat :

post-199011-0-44457200-1459500753_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines